16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στ. Πέτσας: Τεστ για την επανεκκίνηση του τουρισμού το άνοιγμα των πλαζ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τεστ που θα πρέπει να περάσουμε με επιτυχία» και θα αποτελέσει το «διαβατήριο» για την επανεκκίνηση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τo άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

«Από αυτό το Σάββατο, αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, προχωρούμε στο άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα ελέγχεται η εφαρμογή τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, οι πολίτες καλούνται να δείξουν με κανόνες και ωριμότητα ότι μπορούν και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας με ασφάλεια. «Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο» πρόσθεσε.

Επανέλαβε παράλληλα πως είναι αυτονόητο ότι η πορεία για την νέα κανονικότητα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας, επισημαίνοντας πως η ασυνέπεια και ο εφησυχασμός μπορούν να προκαλέσουν πισωγύρισμα, κάτι που θα κόστιζε ακριβά στη χώρα.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό