24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στ. Πέτσας: Διευρύνεται η περίμετρος όσων θα τύχουν της στήριξης του κράτους

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος των ατόμων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα τύχουν της στήριξης του κράτους, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση καθημερινά, όσο η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μέρα με τη μέρα τις πολιτικές της σε τρεις άξονες: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται καθώς και τη λήψη μέτρων για βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας.

Όπως είπε, μέσα στον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθούν πολιτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί καλύπτονται, περίπου 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωτοβουλία με την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητούν την διαμόρφωση κοινής πολιτικής τόσο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, όσο και για τη στήριξη των οικονομιών μας την επόμενη μέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Είναι γνωστό ότι κατά την προηγούμενη περίοδο με την κρίση χρέους, που είχε ως επίκεντρο τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα την Ελλάδα, δεν κατέστη δυνατή μια συντονισμένη αντίδραση που θα έφτανε μέχρι και την έκδοση ενός ευρω-ομολόγου. Ελπίζουμε ότι τώρα, μπροστά στα πλήγματα που προκαλεί η πανδημία, να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο και να γίνει χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δράσεις των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία» είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό