23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλλαγή ηγεσίας την Τρίτη και στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου η απερχόμενη υπουργός, Καλλιόπη Σπανού, παρέδωσε τη σκυτάλη στη νέα υπουργό, Νίκη Κεραμέως, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Θοδωρή Λιβάνιου, του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της υφυπουργού, Βιβής Χαραλαμπογιάννη.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών την προηγούμενη τετραετία και έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους για τον πολίτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η υπουργός αναφέρθηκε σε ορισμένες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των οποίων θα εργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών, όπως η κατάρτιση σύγχρονων προγραμμάτων επιμόρφωσης, η εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, η αύξηση μισθών στον δημόσιο τομέα, η επέκταση του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής παραγωγικότητας, η επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, ο καθορισμός και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων.

Η κ. Κεραμέως τόνισε: «Γνωρίζω δυσκολίες, παθογένειες, προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και προφανώς έχω να μάθω πολλά περισσότερα. Όλα όσα έχουν προχωρήσει αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι κάθε μας δράση, κάθε μας ενέργεια, αφορά τους συμπατριώτες μας, όλες και όλους εμάς».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο θα συνδράμει την αναπτυξιακή τους πορεία η οποία έχει ήδη εκκινήσει από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε έργα πνοής όπως η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών τους, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ενεργειακή τους αυτονομία, ώστε από αυτά να επωφεληθεί κάθε δημότης, κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τέλος, εξήρε το σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που συντελέστηκε στη διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας, αλλά και το έργο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο, όπως επισήμανε, θα συνεχίσει να ενισχύει τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας.

«Κάθε μεγάλο στοίχημα κρίνεται από το αποτέλεσμα. Στην πράξη. Ξεκινάμε, λοιπόν, χωρίς καθυστέρηση, να υλοποιούμε όλα όσα πρέπει για τη Δημόσια Διοίκηση. Όλα όσα οφείλουμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό