15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στροφή στην οικονομική πολιτική για την Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Εκπομπή «12:00-14:00» του NaftemporikiTV, με τον Ανέστη Ντόκα και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Σταθακόπουλος υποστήριξε πως «Στην αποφώνηση της πολιτικής καριέρας του ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει πολλά τεχνάσματα, ο Ερντογάν δηλώνει ότι το κράτος του δεν είναι κοσμικό, εάν δει κανείς τους συμβολισμούς».

Στη συνέχεια ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε πως «Οι συμβολισμοί είναι ευκρινέστατοι, είναι πασιφανείς, ο νέο οθωμανισμός έχει νικήσει, η Ερντογανική Τουρκία έχει αποφασίσει ότι πάει στην Ευρασία, οικονομικά η Τουρκία δεν ζει από την φανερή της οικονομία, η Τουρκία ζει από την μαύρη οικονομία, ο Σιμσέκ μπήκε στην θέση αυτή για να δαγκώσουν το δόλωμα οι δυτικοί, προκειμένου να εμπιστευτούν ξανά τον Ερντογάν».

Τέλος ο κ. Σταθακόπουλος σχολίασε πως «Η Δύση δείχνει την δυσφορία της αλλά δεν είναι ακόμα διατεθειμένη ακόμα να χάσει την Τουρκία, η Δύση δεν πρέπει να θυσιάσει την Ελλάδα για την Τουρκία, πρέπει να θεωρήσει δεδομένο ότι η Τουρκία φεύγει από την Δύση και να επενδύσει στην Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί να καταδείξει τον αναθεωρητικό χαρακτήρα της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα σταματήσει να ζητάει, δεν θα αλλάξει νοοτροπία, ο λαός της Τουρκίας είναι αντιδυτικός σε ένα ποσοστό 70%».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό