18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο Goodwood το ντεμπούτο του Polestar 5

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Polestar ανακοίνωσε σήμερα ότι στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο ένα πρωτότυπο του Polestar 5, ενώ θα παρουσιαστεί και το περιορισμένης παραγωγής Polestar 2 BST edition 270.

Το πρωτότυπο του Polestar 5 θα ολοκληρώσει αρκετές διαδρομές στο λόφο του κτήματος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ το Polestar Precept, το πρωτότυπο αυτοκίνητο που εξελίσσεται σε Polestar 5, θα βρίσκεται στο κεντρικό περίπτερο της Polestar, μαζί με ένα ηλεκτρικό roadster concept της Polestar.

Το Polestar 5 θα βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα της Polestar και εξαιτίας αυτή θα ζυγίζει έως και 5% λιγότερο από ορισμένα μικρότερα αυτοκίνητα, ενώ θα του προσδίδει παράλληλα μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από τα παραδοσιακά δίθυρα σπορ αυτοκίνητα και supercars.
Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά, επειδή το λιγότερο βάρος σημαίνει καλύτερο χειρισμό και για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καλύτερη αυτονομία, ενώ η αυξημένη ακαμψία θα κάνει το fastback μοντέλο να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές. Στόχος της Polestar είναι να αναπτύξει ένα αληθινό σπορ σεντάν αυτοκίνητο.

Το τετράθυρο GT fastback μοντέλο, που θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Precept concept, θα κυκλοφορήσει το 2024, με την παραγωγή του να γίνεται στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό