17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο Τέξας το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου παραγωγής συνθετικών καυσίμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η HIF Global που μαζί με την Porsche και άλλες εταιρίες διαθέτουν εργοστάσιο παραγωγής συνθετικών καυσίμων (eFuels) στη περιοχή Puntas Arenas, στη Παταγονία της Χιλής, πήρε την έγκριση από τις αρχές του Τέξας των ΗΠΑ ώστε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου παραγωγής συνθετικών καυσίμων.

Το εργοστάσιο θα παράγει συνθετικά καύσιμα συνδυάζοντας υδρογόνο με άνθρακα από τον αέρα για την παραγωγή μεθανόλης, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε υποκατάστατο βενζίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αυτοκίνητα. Το 2027, το εργοστάσιο θα παράγει τόση ποσότητα συνθετικών καυσίμων που θα μπορεί να τροφοδοτεί 400.000 αυτοκίνητα.

Η HIF αναμένει ότι τα συνθετικά καύσιμα της θα κοστίζουν κάποια στιγμή στο μέλλον “λιγότερο από 1 ευρώ ανά λίτρο”. Το καύσιμο που παράγεται στο εργοστάσιο της Χιλής κοστίζει περίπου 50 ευρώ το λίτρο, ενώ το εγγύς μέλλον η εταιρία λέει πως καθώς η παραγωγή των συνθετικών καυσίμων θα αυξάνεται σε βιομηχανική κλίμακα, οι οικονομίες κλίμακας θα μπορούσαν να μειώσουν την τιμή τους στα περίπου 2 ευρώ το λίτρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό