18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

‘Στο σπίτι είχε φτιάξει δύο εστίες κι είχε κάνει μόνος του πίνακες με βαθμολογίες ομάδων’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μιλώντας σε Μέσα της χώρας του αναφέρθηκε και στον γιο του και προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη στη Ρουμανία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον γιο του, Ραζάν Λουτσέσκου, ο οποίος είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και συμφώνησε μάλιστα να συνεχίσει στους Θεσσαλονικείς.

Ο Ρουμάνος πολύπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής γιατί θα τον συνέκριναν μαζί του, όμως η επιμονή του να παίξει ποδόσφαιρο τον λύγισε.

Αρχικά για την άρνησή του να γίνει ποδοσφαιριστής ανέφερε: “Ο Ραζβάν γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ήταν τόσο συνδεδεμένος με το άθλημα. Μέσα στο σπίτι είχε φτιάξει δύο εστίες, κι είχε κάνει μόνος του πίνακες με τη βαθμολογία των ομάδων.

Μου είπε ότι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, και του είπα ότι δεν μπορεί. Του είπα τότε ‘«ο κόσμος θα είναι αμείλικτος μαζί σου αν δεν φτάσεις στο δικό μου επίπεδο. Και δεν το χρειάζομαι αυτό». Με τα παιδιά πρώην παικτών, ο κόσμος δεν έχει υπομονή. Δεν μοιάζει με καμιά άλλη δουλειά, γιατρός, δικηγόρος. Εδώ είσαι στο επίκεντρο, κι αν δεν είσαι σε αυτό το επίπεδο, δεν σε αποδέχονται.

Για το ότι ο γιος του ασχολήθηκε τελικά με το ποδόσφαιρο, παρότι δοκίμασε πολλά αθλήματα: “Ο Ραζβάν έκανε τα πάντα. Σκι, τένις, πινγκ πόνγκ κι όλα τα αθλήματα, αλλά ο ένας προπονητής του μου είπε κάποια στιγμή ”Κύριε Λουτσέσκου μην τον ξαναφέρετε για τένις. Παίζει και βλέπει τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, στη Ντιναμό”. Μετά από αυτό κάναμε μια κουβέντα. ”Εντάξει, αν θες να παίξεις ποδόσφαιρο, μπορείς να είσαι μόνο τερματοφύλακας. Κανείς δεν θα μπορεί να σε συγκρίνει μαζί μου και θα μπορείς να μεγαλώσεις σαν κάθε παιδί, κανονικά.

Έτσι έγινε τερματοφύλακας. Το ύψος του μπορεί να μην βοήθησε, αλλά η εξαιρετική του φιλοδοξία, η σοβαρότητα κι η δουλειά στην προπόνηση τον βοήθησαν να εξελιχθεί. Αν σε δουν να δουλεύεις σοβαρά, νατσακώνεσαι στα αποδυτήρια, σε αναγνωρίζουν ως ηγέτη. Έτσι γεννιούνται οι ηγέτες”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό