16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο Μπαχρέιν μαζί με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Μπαχρέιν μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, σε συνέχεια της χθεσινής τετραμερούς συνάντησης στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue».

«Οι υποδειγματικές σχέσεις Ελλάδας- Αιγύπτου και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο επίκεντρο» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας παραθέτοντας φωτογραφίες του, μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, μέσα από το αεροπλάνο.

Κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν από σήμερα έως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του Άιμαν Σαφάντι.

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του του Μπαχρέιν, Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό