21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

H Premier League σχεδιάζει θερινό τουρνουά στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Premier League βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συλλόγους για ένα νέο τουρνουά προετοιμασίας, που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εγχείρημα προβλέπει ότι έξι ομάδες της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να προωθηθεί η Premier League στην -σήμερα- πολυτιμότερη αγορά της στο εξωτερικό.

Η Αγγλική Λίγκα διοργάνωσε ένα παρόμοιο καλοκαιρινό τουρνουά στην Άπω Ανατολή τα προηγούμενα χρόνια, με το όνομα Asia Trophy, και, όπως αναφέρει το The Athletic, τώρα διερευνά την πιθανότητα να διοργανώσει άλλο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία από τις προτάσεις στο τραπέζι για το τουρνουά των ΗΠΑ θα ήταν η εκ περιτροπής συμμετοχή των συλλόγων με έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και την πώληση κοινών εισιτηρίων και για τις είκοσι ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη ενός συλλόγου, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στους Times: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη αγορά για όλους μας και θα θέλαμε να δούμε αν αυτή η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει και να έχει εμπορικά έσοδα».

Η διοργάνωση που σχεδιάστηκε από την Premier League θα μπορούσε ωστόσο να συγκρουστεί με τις προ-σίζον περιοδείες των συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πολλοί από τους «Big Six» παίζουν ήδη καλοκαιρινούς αγώνες στις ΗΠΑ, όπως συνέβη με το International Champions Cup, στο οποίο συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες και διοργανώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου από την Relevent Sports, από το 2013 έως το 2019.

Η δημοτικότητα της αγγλικής Λίγκας στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το NBC πλήρωσε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κορυφαίου βρετανικού πρωταθλήματος, για την περίοδο 2022-2028.

Επιμεριζόμενο, το ποσό ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, που αποτελεί ρεκόρ για μία μόνο συμφωνία και είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αξία των εγχώριων και ξένων τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αμερικανική ποδοσφαιρική Λίγκα, τη Major League Soccer.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό