18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο αρχείο η δικογραφία για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο αρχείο τέθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία η δικογραφία που αφορούσε εμπλοκή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα στην υπόθεση της Folli-Follie.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers. Στην έκθεση 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Στα e-mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της Folli-Follie, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν οποιοδήποτε αδίκημα.

Ωστόσο, η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος, ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό