16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στους 13 οι νεκροί από την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε πολυκατοικία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή χθες στρατιωτικού αεροσκάφους σε πολυκατοικία στη νότια Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. «Τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν την έρευνα στα συντρίμμια (…). Συνολικά, 13 άνθρωποι είναι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ 19 άνθρωποι είναι τραυματίες», διευκρίνισε το υπουργείο.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα διακρίνεται ένα κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες στην πόλη Γέισκ, ένα λιμάνι και θέρετρο στη Ρωσία, που βρίσκεται ακριβώς νότια της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη, απέναντι από την Αζοφική Θάλασσα.

Το μαχητικό-βομβαρδιστικό Σουχόι Su-34 συνετρίβη στο κτίριο λίγο μετά την απογείωσή του στην κοντινή αεροπορική βάση Yuzhny, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η αιτία της συντριβής ήταν πυρκαγιά στον κινητήρα που εμπόδισε το τζετ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βομβαρδισμούς ή για εμπλοκή άλλων αεροσκαφών, να κερδίσει ύψος.

Το αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, μετέφερε ωφέλιμο φορτίο που πυροδοτήθηκε μετά από την πρόσκρουση, εμποδίζοντας τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν τη φωτιά για αρκετή ώρα. Το βίντεο δείχνει τουλάχιστον πέντε ορόφους των κατοικιών να τυλίγονται στις φλόγες. Η πολυκατοικία ήταν εννιαώροφη πολυκατοικία με περίπου 600 ενοίκους.

Και οι δύο πιλότοι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης, σύμφωνα με το υπουργείο.  

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού ενημερώθηκε για το δυστύχημα, έστειλε στη Γέισκ τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και τον υπουργό αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Πρόκειται για το δέκατο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bell, ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης. Στην πλειοψηφία τους ήταν αεροσκάφη κρούσης και μεταγωγικά, συμπεριλαμβανομένων δύο Su-34 τον τελευταίο μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό