23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους και η τροχαία Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμέσως μετά την εντυπωσιακή επιχείρηση για την διάλυση της κατάληψης χώρου στάθμευσης, στην οποία είχε στηθεί υπαίθριο show, η Διεύθυνση Τροχαίας  Θεσσαλονίκης βγήκε στους δρόμους. Αυτή τη φορά για επιχειρησιακή δράση με στόχο την οδική ασφάλεια.

Φωτ.Αρχείου: Astynomia.gr

Με «όπλα» της, την γνώση των σημείων που παρατηρούνται συναθροίσεις για «κόντρες» ή καταλήψεις οδοστρώματος για show, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις. Οι ενέργειες έγιναν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων). Σκοπός τους η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 10-02-2024, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα και βεβαίωσαν 411 παραβάσεις, εκ των οποίων:

10 αφορούσαν σε πρόκληση θορύβου από οχήματα161 αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση103 σε υπερβολική ταχύτητα15 αφορούσαν σε μέθη2 σε παράνομη χρήση tablet αντί ταξιμέτρου από οδηγούς ΤΑΞΙ2 σε παράνομη μεταφορά ασυνόδευτων δεμάτων από οδηγούς ΤΑΞΙ118 λοιπές παραβάσεις.

Φωτ: Astynomia.gr

Με μία πρώτη ματιά βλέπουμε πως για την ημέρα (Σάββατο) κάποιες σοβαρές παραβάσεις (χρήση ζώνης ή κράνους, παραβίαση φωτεινού σηματοδότη) απουσιάζουν. Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό