18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση της ΑΠΔΠΧ για το 2020

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, την Έκθεση Πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής για το έτος 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υποβάλλοντας την Έκθεση Πεπραγμένων ο Πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκε στις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στα ζητήματα που ανέκυψαν σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα. 

Ο κ. Μενουδάκος επισήμανε ότι  αρκετές ανεξάρτητες εποπτικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, εξέδωσαν ανακοινώσεις και κατευθυντήριες οδηγίες που είχαν ως αφετηρία τη σκέψη ότι ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η λοιπή σχετική νομοθεσία παρέχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά με την τήρηση των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Αρχής συμπλήρωσε ότι το 2020 η Αρχή, επιδεικνύοντας άμεσα ανακλαστικά και γρήγορη προσαρμογή στις νέες συνθήκες, εξέδωσε σημαντικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη δημόσια διοίκηση και τις εργασιακές σχέσεις. 

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα διαδικτυακή πύλη της Αρχής, που βασικός της στόχος είναι η αναβάθμιση της ενημέρωσης των πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους για τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματά τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε την Έκθεση προς ενημέρωση και συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό