18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στον έβδομο ουρανό γιαγιά και αδερφή της 12χρονης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γιαγιά και η αδερφή της ανήλικης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Κολωνού με την οποία η μητέρα κρίθηκε αθώα, δεν κρύβουν τη χαρά και την ανακούφιση που νιώθουν και ταυτόχρονα κάνουν λόγο για δικαίωση.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Πετάω! Εδώ είμαι και επιτέλους δικαιωθήκαμε. Αθώα, αθώα! Βέβαια την είδαμε, μια χαρά είναι. «Πετάει, χοροπηδάει». Μια χαρά, δικαιωθήκαμε. Ήταν άδικο αυτό που γινόταν», είπε η γιαγιά της ανήλικης.

«Νικήσαμε! Επιτέλους δικαιωθήκαμε. Ανυπομονούμε να γυρίσει στο σπίτι μας. Την είδα, της σήκωσα τα χέρια ψηλά και είπα “μαμά, τα καταφέραμε. Θα ξαναγυρίσεις στο σπίτι”. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Τώρα πήρε μια δικαίωση και η ψυχούλα», είπε η αδερφή της ανήλικης στο Mega.

Το ανήλικο κορίτσι, που ήταν το μεγάλο θύμα αυτής της σοκαριστικής υπόθεσης, ήταν στο σχολείο και κοιτούσε συνεχώς στο Internet. Όταν είδε την απόφαση, πήρε τηλέφωνο τη θεία της και ρώτησε ποιο λεωφορείο μπορούσε να πάρει για να πάει να βρει τη μαμά της, όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Ο Απόστολος Λύτρας για την απόφαση

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρόνης, Απόστολος Λύτρας, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Κολωνού, είπε: «Το σκεπτικό ήταν πως η μητέρα δεν εξώθησε και δεν πήρε ποτέ χρήματα. Ήταν μία δικαίωση πρωτίστως της 12χρονης, η οποία σύμφωνα με τις καταθέσεις αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που προβλήθηκε στη δίκη είχε περιγράψει το τι συνέβαινε. Ήταν αδιανόητο έδρα δικαστηρίου να μην δεχτεί τους ισχυρισμούς.

»Το είχα πει από την αρχή πως η εισαγγελική πρόταση δεν θα σταθεί. Στη δίκη ακούστηκαν αδιανόητα πράγματα από τους κατηγορούμενους. Ξεπεράστηκαν τα όρια και προσπαθούσαν να πουν πως έφταιγε η 12χρονη. Η μητέρα δέχτηκε με πολύ συγκίνηση την απόφαση. Μπήκαν μέσα τα ανήλικα παιδία της και την αγκάλιασαν. Ήταν πολύ συγκινητικό. Η 12χρονη μίλησε με τη μητέρα της στο τηλέφωνο. Θα απαιτηθεί λίγος χρόνος για τα διαδικαστικά της επιμέλειας αλλά θα πάρει τα παιδιά».

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα»

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδελφή της, η 12χρονη από τον Κολωνό, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου και την αθώωση της μητέρας της.

Η 17χρονη, μιλώντας στο Star, μετέφερε την πρώτη αντίδραση της αδελφής της, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι. Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν».

Μήνυμα της 12χρονης στους δικαστές – «Θέλω τη μαμά μου, είναι αθώα»

Υπενθυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα πριν την έκδοση της απόφασης, το 12χρονο κορίτσι, που έζησε την απόλυτη φρίκη στην πιο ευαίσθητη ηλικία, έλυσε τη σιωπή του μετά από πολύ καιρό.

Τα όσα είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς το παιδί και την οικογένεια του, το απόγευμα της Τρίτης, 26 Μαρτίου, σε αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στα social media η δημοσιογράφος Δανάκη Κισκήρα – Μπαρτζώκα.

«Είμαι η … (12χρονη) και θέλω να σας εκφράσω μια τελευταία φορά τα συναισθήματα μου. Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα. Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ. Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Όχι τη μαμά μου. Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε. 

»Σας ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς. Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Που είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Που είναι τα αδέλφια μου; Που είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου; Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δε σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω. Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;

»Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου για Μίχο και μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντάς τον ένοχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα κρίθηκε: Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), ένοχος για μαστροπεία, ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και αθώος για εμπορία ανηλίκου.

Από την άλλη, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα του κοριτσιού για πορνογραφία και μαστροπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αθωώθηκε επειδή πλειοψήφισαν οι ένορκοι. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης με τους αλληλέγγυους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό