18.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Στις 27 Σεπτεμβρίου η θηριώδης BMW XM.

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα σύντομο και ελάχιστα αποκαλυπτικό teaser η BMW ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα της θηριώδους με κάθε πιθανή έννοια XM, θα λάβει χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου με την παραγωγή να ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας στο Spartanburg των Η.Π.Α.

Το δείχνει μία σκοτεινή γκαραζόπορτα να ανοίγει με αργό ρυθμό για να αποκαλύψει το κτήνος που κρύβεται ακριβώς από πίσω της. Με το ξύπνημα του φωτίζονται η μάσκα, η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα ενώ αμέσως μετά ακούμε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του. Αυτή είναι η… φωνή του ολοκαίνουριου V8 που εξέλιξε η BMW και όπως όλα θα δείχνουν θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην XM. Ενός plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου που θα παράγει περισσότερα από 650 άλογα και 800 Nm ροπής χωρίς όμως αυτά τα νούμερα να αποτελούν και το “ταβάνι” του καθώς φημολογείται πως στα σκαριά είναι ήδη μία ισχυρότερη έκδοση της XM με σχεδόν 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Η BMW XM δεν έχει να προσφέρει μόνο δύναμη όμως αφού χάρη στο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο θα μπορεί να κινείται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για 80 χιλιόμετρα.

Περισσότερα για την “σύγκρουση των κόσμων του X και του M” όπως περιγράφει η ίδια η εταιρία το επερχόμενο μοντέλο θα γνωρίζουμε σε δύο εβδομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα όχημα με το μέγεθος, το design και τις δυνατότητες της BMW XM δεν θα περάσει απαρατήρητο.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό