17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στις 24 Απριλίου η ηλεκτρική Mercedes G-Class!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εμβληματική Mercedes-Benz G-Class ανανεώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες και αυτή ακριβώς η ανανέωση είναι που ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της. Μόνο που σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε, η 100% ηλεκτρική G-Class δεν θα ονομαστεί τελικά “EQG” καθώς η Mercedes για οποιονδήποτε λόγο επέλεξε να την βαφτίσει G580 with EQ Technology. Μπορεί να μην είναι ότι πιο εύηχο έχουμε ακούσει αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 24 Απριλίου, με την γερμανική εταιρία να επιλέγει την Auto China διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο “δείχνοντας” έστω και έμμεσα την κινέζικη αγορά ως μία από τις πιο σημαντικές για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Όσον αφορά στο design θεωρούμε δεδομένο ότι η G580 with EQ Technology θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε το πρόσφατο facelift της G-Class ενώ η λογική λέει ότι θα διαθέτει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία τα οποία θα υποδηλώνουν τον χαρακτήρα της χωρίς να είναι απαραίτητο για κάποιον να κοιτάξει το σήμα. Στοιχεία όπως ο νέος εμπρός προφυλακτήρας, οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος και η κλειστή γρίλια για παράδειγμα, αφού ευτυχώς ή δυστυχώς, ο σχεδιασμός και ο χαρακτήρας της G-Class δεν ενδείκνυνται για περαιτέρω διαφοροποιήσεις. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τα μηχανικά, δεδομένου ότι η G580 with EQ Technology θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας και θα πρέπει να προσφέρει το ίδιο, αν όχι υψηλότερο, επίπεδο εκτός δρόμου δυνατοτήτων με τις θερμικές εκδόσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είναι λογικό άλλωστε, στην παράσταση που λέγεται ηλεκτρική G-Class θα διαδραματίσει αναμφίβολα το προηγμένο, νέο κινητήριο σύνολο που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο θα αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία με χωρητικότητα που αναγκαστικά, λόγω της γενικότερης… αναποτελεσματικότητας του συνόλου όσον αφορά στην κατανάλωση της ενέργειας, θα έχει χωρητικότητα άνω των 100 kWh. Βάσει πρόχειρων υπολογισμών λοιπόν, η εμβέλεια της G580 with EQ Technology δύσκολα θα υπερβαίνει τα 380 χιλιόμετρα που από την μία είναι λίγο απογοητευτική αλλά από την άλλη, θα πρέπει να δεχθούμε ως ελαφρυντικά το κοινό στο οποίο απευθύνεται και τον χαρακτήρα του μοντέλου. Δεν θα υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά SUV που να μπορούν να κάνουν αυτά για τα οποία είναι ικανή η G580 with EQ Technology άλλωστε και γι’ αυτό, δικαιολογούμε την ύπαρξη του μοντέλου. Η εναλλακτική ποια θα ήταν στο κάτω-κάτω;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό