16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Red Bull ο Ben Hodgkinson από την Mercedes

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι -μαζί με την AlphaTauri- θα συνεχίσει να τρέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 με τα power units της Honda από την επόμενη σεζόν έως και τα τέλη του 2024. Παράλληλα, η αυστριακή ομάδα συνέστησε μια νέα εταιρεία -την Red Bull Powertrains- για τη διαχείριση του project των power units, με το νέο τμήμα να έχει έδρα στα κεντρικά της Red Bull, στο Milton Keynes της Αγγλίας.

Σήμερα, η Red Bull ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον Ben Hodgkinson από την Mercedes, για να γίνει ο τεχνικός διευθυντής του ολοκαίνουργιου αυτού τμήματος των power units. Ο Hodgkinson εργάζεται για τη Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth για δύο δεκαετίες και η πιο πρόσφατη θέση που κατέχει είναι του επικεφαλής μηχανολόγου μηχανικού.
Ο Hodgkinson εντάχθηκε στη Mercedes τον Αύγουστο του 2001 και εργάστηκε ως μηχανικός σχεδιασμού, ρόλος που κατείχε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης. Πήρε προαγωγή τον Μάιο του 2004 και έγινε ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης, ένας ρόλος που κατείχε μόνο για μερικούς μήνες.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους έγινε επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού, έναν ρόλο που κατείχε μέχρι το 2007. Έπειτα, ο Hodgkinson πήρε τους ρόλους Mechatronics Team Leader, Leader Mechanical Development Team, Single Cylinder Project Leader, και το 2014 έγινε ο Top End Team Leader.

Το 2016, έγινε αρχηγός της ομάδας του κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και τον Σεπτέμβριο του 2017 έγινε επικεφαλής μηχανολόγος μηχανικός της ομάδας. Ο Hodgkinson θα ξεκινήσει να εργάζεται με την Red Bull όταν το επιτρέψουν οι όροι του τρέχοντος συμβολαίου του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό