16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στη Ρόδο η πρώτη εφαρμογή του μέτρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρίμηνη επαναφορά του μέτρου της αναστολής σύμβασης για εργαζόμενους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το επίδομα των 534 ευρώ, που θεσπίστηκε την περίοδο της πανδημίας.

Η σχετική πρωτοβουλία έχει ήδη ενσωματωθεί σε τροπολογία, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Αρχικά, θα αφορά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές στη Ρόδο, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όποιες άλλες περιοχές προκύψουν ανάλογα προβλήματα. Σχετική γνωστοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας έγινε νωρίτερα και από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.

Υπήρξε μάλιστα και επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), που ζητούσε αυτή ακριβώς την παρέμβαση. Να δοθεί το μέτρο της αναστολής συμβάσεων, ώστε να μπορέσουν οι εν λόγω εργαζόμενοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να συνεχίσουν να έχουν εισόδημα, αλλά και ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, θα μπορέσουν να μπουν ομαλά στο επίδομα ανεργίας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν η φετινή τουριστική περίοδος θα ολοκληρωθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό