27.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Στη Ραμάλα σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Με ποιους συναντάται

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Ραμάλα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη (16/11), ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου και πραγματοποιεί επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές επαφές, σκοπός της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ και των επαφών του με την παλαιστινιακή ηγεσία είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και η διερεύνηση τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης. Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έφτασε στο αεροδρόμιο Ben Gurion στις 09:15 και στη συνέχεια μετέβη στη Ραμάλα για τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει.

Μάλιστα, στις 10:30 συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Riyad al-Maliki, με τον κ. Γεραπετρίτη να τονίζει την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στις 12:00 ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό