23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στη μάχη απέναντι στην Όμικρον ο στρατός λόγω έλλειψης νοσηλευτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βρετανία θα αναπτύξει στρατεύματα σε νοσοκομεία του Λονδίνου για να ανακουφίσει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που προκαλούνται από το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας (MoD).

Περίπου 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα ενταχθούν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην πρωτεύουσα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα σοβαρά από την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που οδήγησε σε μαζικές απουσίες προσωπικού στα νοσοκομεία.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών μας εντείνονται για άλλη μια φορά για να υποστηρίξουν τους αφοσιωμένους συναδέλφους τους στο NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) καθώς εργάζονται χέρι-χέρι για να προστατεύσουν το έθνος από τον Co-19», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

«Έχουν δείξει την αξία τους ξανά και ξανά σε όλη αυτή την πανδημία, είτε οδηγούν ασθενοφόρα, χορηγούν εμβόλια είτε υποστηρίζουν ασθενείς στο νοσοκομείο, και θα πρέπει να είναι περήφανοι για τη συμβολή τους σε αυτή την πραγματικά εθνική προσπάθεια».

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει 40 στρατιωτικούς γιατρούς και 160 γενικούς υπαλλήλους, δήλωσε το υπουργείο.

Η Βρετανία κατέγραψε την Τρίτη 218.724 καθημερινά κρούσματα του ιού, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Παρόλο που οι θάνατοι και οι ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστήρα έχουν παραμείνει σταθεροί, ο τεράστιος αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που είναι θετικός στον ιό και χρειάζεται να απομονωθεί ασκεί πίεση στο σύστημα.

Ο Μάθιου Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας του NHS, είπε ότι απουσίαζαν αρκετές χιλιάδες μέλη του προσωπικού του NHS και ότι «η ύπαρξη 200 επιπλέον ατόμων θα βοηθήσει, αλλά είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτής που θα συνεχίσει να είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε «πόλεμο» λόγω ελλείψεων προσωπικού, με πολλές νοσοκομειακές ομάδες να δηλώνουν «κρίσιμα συμβάντα» λόγω της απειλής για κρίσιμες υπηρεσίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό