19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στη Λένα Πλάτωνος το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βραβείο παρέδωσε στην σπουδαία δημιουργό ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μια λιτή αλλά συγκινητική τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου η απονομή του βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στη Λένα Πλάτωνος.

Το βραβείο παρέδωσε στην σπουδαία δημιουργό ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το εφετινό Βραβείο “Νίκος Καζαντζάκης” που είναι ενταγμένο στον θεματικό κύκλο της “Δημιουργικής Μουσικής”, απονέμεται στην συνθέτιδα κυρία Λένα Πλάτωνος, μια σπουδαία δημιουργό, με πλούσιο, πρωτότυπο και πολυεπίπεδο έργο, που έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στον χώρο της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής».

Επιπλέον ο κ. Λαμπρινός σημείωσε ότι «η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην κυρία Λένα Πλάτωνος, αποτελεί έμπρακτη έκφραση “ευχαριστώ” της γενέτειράς της για τη συνολική δημιουργική της πορεία, και την πολυετή προσφορά της στον πολιτισμό μας».

Η Λένα Πλάτωνος από την πλευρά της, συγκινημένη, αφού ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο και την επιτροπή του βραβείου για την τιμή, αντί για λόγο προτίμησε να κλείσει η τελετή με την καινούργια δημιουργία της, ειδικά για την περίσταση, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά και είχε τον τίτλο «Το Ηράκλειο μου».

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Επίσκοπος Κνωσού Μεθόδιος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς, οι αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, Μανώλης Βασιλάκης, Ρένα Παπαδακη, Αριστέα Πλεύρη, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Δοκιανάκης, ο πρόεδρος του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, μέλη της Επιτροπής του Βραβείου, μουσικοί, συνεργάτες και φίλοι της κυρίας Πλάτωνος κ.ά.

Φωτογραφία της βράβευσης από τα politikakritis.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό