23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στην 1η θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Σεπτέμβριο και στο 9μηνο του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου είχε αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 8,74 δισ.ευρώ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Σεπτέμβριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 24%, ενώ η εταιρεία ηγήθηκε της αγοράς και στο εννεάμηνο με μερίδιο 22,18%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 23,92%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities, με μερίδιο 18,79% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή με μερίδιο αγοράς 9,76%.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 8,74 δισ.ευρώ και μερίδιο 22,18%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,21% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,08%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το Σεπτέμβριο και το εννεάμηνο 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό