20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στην Κομισιόν φέρνει το θέμα των Uber files ο Δ. Παπαδημούλης

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «δαιδαλώδες σκάνδαλο διαπλοκής και πολιτικής επιρροής της Uber σε ολόκληρη την Ευρώπη, για την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας» κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, σύμφωνα με τα αποκαλούμενα «Uber files που αφορούν περισσότερα από 124.000 αρχεία για την περίοδο 2013-2017, συμπεριλαμβανομένων 83.000 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 1.000 άλλων αρχείων συνομιλιών», αποκαλύπτεται ότι «την περίοδο 2014-2016, στελέχη της Uber πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 συναντήσεις με δημόσιους αξιωματούχους από 17 χώρες και με εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων με εκπροσώπους της Επιτροπής, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί».

Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά να μάθει «αν σκοπεύει να διερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση, με δεδομένο ότι εμφανίζονται ως εμπλεκόμενα μέρη πρώην Επίτροπος αλλά και λοιποί εκπρόσωποι της Επιτροπής» καθώς και «τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την άμεση θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος απέναντι στα λόμπι και τις τακτικές επιρροής που εφαρμόζουν».

Τέλος «με δεδομένο ότι η Uber φέρεται να εκμεταλλευόταν τις κινητοποιήσεις οδηγών και άλλων εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους» ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή «αν σκοπεύει να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες» αυτού του είδους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό