23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στην αντεπίθεση η Μόσχα μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό της στόλο – Εκτόξευσε πυραύλους Kinzhal

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Tambov της Ρωσίας και κατευθύνονταν προς την περιοχή Khmelnytskyi στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Στην αντεπίθεση περνά η Ρωσία μετά την δεύτερη επίθεση που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο ρωσικό στόλο στη Μάυρη Θάλασσα μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα.

Η Ρωσία εκτόξευσε τους προηγμένους πυραύλους της Kinzhal στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας το απόγευμα του Σαββάτου, όπως ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Tambov της Ρωσίας και κατευθύνονταν προς την περιοχή Khmelnytskyi στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Khmelnytskyi. Δεν υπάρχουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε επίσης την εκτόξευση ενός πυραύλου και από τη Λευκορωσία.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε να εξαπολύσει η Μόσχα περισσότερα πλήγματα κατά των ουκρανικών λιμανιών ως απάντηση στις επιθέσεις του Κιέβου σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και να προκαλέσει στην Ουκρανία μια οικολογική καταστροφή, μεταδίδει το Reuters. 

Οι επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις έρχονται αφότου ουρανικά drones έπληξαν σήμερα το ρωσικό πετρελαιοφόρο Sig στο στενό του Κερτς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία. Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το ουκρανικό ναυτικό drone μετέφερε 450 κιλά εκρηκτικών.

💥Момент удару по російському танкеру, вид з дрона https://t.co/tWVKUPfNoc pic.twitter.com/bINYkr8iHS

— Serhii Sternenko ✙ (@sternenko) August 5, 2023

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο Sig ήρθε λίγες ώρες αφότου ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν μια μεγάλη ναυτική βάση στο Ναβαροσίσκ, μια παράκτια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρωσίας σε όγκο φορτίου. Παρά το γεγονός πως δημοσιεύτηκαν εικόνες που ήθελαν το ρωσικό αποβατικό σκάφος, να έχει χτυπηθεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν αναφέρθηκε σε ζημιές.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό