21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου ο Κ. Φραγκογιάννης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου (FAC/Trade) συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βαλένθια, στο πλαίσιο της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τη Στρατηγική Οικονομικής Ασφάλειας της ΕΕ, την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ινδίας καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες, με έμφαση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Mercosur, Χιλή, Μεξικό)

Στις τοποθετήσεις τους, οι συμμετέχοντες αξιωματούχοι τόνισαν την αναγκαιότητα διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν την ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης αλλά και διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών της Ε.Ε. με αξιόπιστους εταίρους.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της εξωστρέφειας ως χαρακτηριστικού που καθιστά μια οικονομία ανταγωνιστική και ανθεκτική. Αναφορικά με τις σχέσεις Ε.Ε. – Ινδίας, ο κ. Φραγκογιάννης μετέφερε τη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία, επισημαίνοντας ότι οι τρεις προτεινόμενες συμφωνίες είναι πολιτικά και οικονομικά κρίσιμες, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο, καθώς, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στο στόχο της Ε.Ε. για διαφοροποίηση των εξαγωγικών αγορών και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Τον ίδιο ακριβώς στόχο υπηρετούν και οι πολυαναμενόμενες συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με τους εταίρους μας στη Λατινική Αμερική, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στην υπογραφή των υπό επεξεργασία συμφωνιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό