18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στα $456 εκατομμύρια οι δημοπρασίες την περασμένη εβδομάδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η “Monterey Car Week” όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται όχι μόνο μία τρομερή συλλογή κλασικών και μοντέρνων αυτοκινήτων αλλά και οι ιδιοκτήτες τους καθώς η εν λόγω εβδομάδα δεν είναι μονάχα ημέρες επίδειξης και κοινωνικοποίησης αλλά αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορά ή πώληση μερικών εκ των πιο ποθητών αυτοκινήτων στον κόσμο. Με πιο απλά λόγια, εκείνη την εβδομάδα συγκεντρώνονται στο Monterey της Καλιφόρνια πολλά χρήματα με ότι σημαίνει αυτό. Φέτος, σημαίνει πως σε όλες τις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα στην Monterey Car Week πωλήθηκαν 782 αυτοκίνητα συνολικής αξίας 456,1 εκατομμυρίων δολαρίων! Από αυτά, τα 112 μονάχα συγκέντρωσαν αθροιστικά 323,7 εκατομμύρια δολάρια!

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μιλάμε για πολλά χρήματα αλλά ανάμεσα στις εκατοντάδες των αυτοκινήτων που άλλαξαν χέρια, μερικά ήταν περισσότερο… special από άλλα και αυτά όπως είναι απόλυτα λογικό, έφεραν τα περισσότερα για τους ιδιοκτήτες τους. Συγκεκριμένα, μία Ferrari 410 Sport από το 1955 (κεντρική φωτογραφία) βρέθηκε στην άτυπη κορυφή αφού η RM Sotheby’s που είχε αναλάβει την δημοπρασία της δηλώνει πως ο αγοραστής θα καταβάλει 22 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτήν. Το μοναδικό αυτοκίνητο που πλησίασε, ήταν μία Bugatti Type 57SC Atalante που μέσω της Gooding & Co άλλαξε χέρια για 10,34 εκατομμύρια δολάρια. Η λίστα περιλαμβάνει φυσικά και τους κλασικούς υπόπτους όπως μία Ferrari F40 που έκλεισε στα 2,31 εκατομμύρια, μία Ferrari F50 που έκλεισε στα 4,62 εκατομμύρια, μία Aston Martin DB5 στα 2.42 εκατομμύρια, μία Mercedes-Benz 540K Special Roadster by Sindelfingen στα 9,90 εκατομμύρια και πολλά ακόμα.

Όπως βλέπεις, η αγορά των κλασικών αυτοκινήτων ή τουλάχιστον το ανώτατο άκρο της δεν δείχνει σημάδια κάμψης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά, το ανώτατο άκρο συμβαδίζει με την υπόλοιπη αγορά καθώς ενώ υπάρχουν βεβαίως εξαιρέσεις και ευκαιρίες, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μεταχειρισμένα και αυτά που υπάρχουν πωλούνται για 20-30% περισσότερο απ’ ότι μερικούς μήνες ή λίγα χρόνια πριν. Και αυτό επηρεάζει πολλούς εξ ημών, σε αντίθεση με τους πλούσιους που ξόδεψαν $456,1 εκατομμύρια σε κλασικά αυτοκίνητα σε μία εβδομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό