14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα σκαριά το νέο Suzuki Swift.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Suzuki μπορεί να έχει εστιάσει στην ανανέωση της γκάμας των SUVs της και στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της αλλά όπως αποκαλύπτουν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει την κατηγορία των superminis και γι’ αυτό ετοιμάζει τον διάδοχο του Swift. Η 4η γενιά του δημοφιλούς hatchback πραγματοποίησε το κατασκοπευτικό ντεμπούτο της και αν αληθεύουν οι φήμες, ετοιμάζεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της κάποια στιγμή εντός του 2023.

Ως βάση, η Suzuki θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα μία ανανεωμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή της Heartect αρχιτεκτονικής που θα βοηθήσει το νέο Swift να υπερκαλύψει τις απαιτήσεις όσον αφορά στην ασφάλεια και την διαθέσιμη τεχνολογία. Με την πλατφόρμα να μην αλλάζει λοιπόν, υποθέτουμε ότι δεν θα υπάρξουν και τεράστιες αλλαγές στον τομέα των μηχανικών, όπου η Suzuki διαθέτει ήδη τα ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα της αλλά και πρόσβαση στο υβριδικό σύστημα της Toyota που δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί σε κάποια έκδοση του νέου Swift όπως έγινε και στην περίπτωση του Grand Vitara. Οι εκπομπές ρύπων του στόλου της ιαπωνικής εταιρίας πρέπει να μειωθούν στην Ευρώπη με κάθε πιθανό τρόπο.

Όσο για το design, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το νέο Suzuki Swift θα ακολουθήσει τον δρόμο της εξέλιξης και όχι ένα εντελώς διαφορετικό, νέο μονοπάτι. Οι αναλογίες ενός supermini δεν επιτρέπουν θαύματα και το νέο Swift θα παραμείνει πιστό σε αυτές τις αναλογίες αλλά με ορισμένες προσθήκες/διαφοροποιήσεις όπως ορίζουν οι τάσεις της εποχής, όπως τα λεπτά φωτιστικά σώματα με τη μεγάλη γρίλια στο εμπρός μέρος και τα μεγάλα φανάρια πίσω που “αγκαλιάζουν” τις καμπύλες του αμαξώματος. Ένα highlight που αποκαλύπτεται στις φωτογραφίες πάντως είναι το μεγάλο, επίπεδο, “clamshell” καπό που αποτελεί και την αρχή της κεντρικής γραμμής η οποία συνεχίζεται στα πλαϊνά. Περισσότερα θα μάθουμε στο προσεχές μέλλον καθώς αν όντως η Suzuki ετοιμάζεται να λανσάρει το Swift στην αγορά εντός του 2023, σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν και τα επίσημα teasers.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό