18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει δεύτερο και «κονταροχτυπιέται» πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν ανατραπεί οι ισορροπίες

Αλλαγή ισορροπιών παρατηρείται και σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ναι μεν η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει τρίτος, με το ΠΑΣΟΚ να τον έχει προσπεράσει.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά», η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και στη συνέχεια ακολουθούν στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

-ΝΔ:36%

-ΠΑΣΟΚ: 12,1%

-ΣΥΡΙΖΑ: 11%

-ΚΚΕ: 8,9%

-Ελληνική Λύση: 5,4%

-Σπαρτιάτες: 3,6%

-Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

-Νίκη: 2,8%

-ΜέΡΑ25: 1,2%

-Αναποφάσιστοι: 10,3%

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες ημέρες που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης το 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Η αρνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο διάλυσης

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό