16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στίγκας για «Greek Mafia»: «Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν και άλλα» – Τι είπε για Κασιδιάρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από πολύωρη κατάθεση, που συνολικά και τις δύο φορές διήρκησε επτά ώρες, ολοκληρώθηκε η εξέταση του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενεργεί αυτοπροσώπως ποινική προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες τους για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε».

Μετά το τέλος της κατάθεσής του την Τρίτη ο Βασίλης Στίγκας είπε ότι επανέλαβε τις καταγγελίες του για εκβιασμούς χωρίς όμως, λόγω της μυστικότητας της έρευνας, να θελήσει να αποκαλύψει αν και ποια πρόσωπα κατονόμασε απαντώντας στις στοχευμένες ερωτήσεις που δέχθηκε από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό.

«Πιστεύω ότι δεν άφησα κανένα κενό και από εκεί και πέρα είναι δική της η απόφαση για το εάν θα συνεχίσει ή εάν θα σταματήσει εδώ την υπόθεση», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο.

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους είχε ως εξής:

Επαναλάβατε τις δημόσιες καταγγελίες σας για εκβιασμούς;

Μάλιστα, τις επανέλαβα, δεν θα ήθελα να πω αυτή τη στιγμή εάν κατονόμασα πρόσωπα και ποιους κατονόμασα. Αυτό θα το δει η κυρία Εισαγγελέας.

Όσον αφορά τα καταγγελλόμενα ότι κάποιοι πήγαν να βάλουν χέρι στην κρατική επιχορήγηση;

Προχώρησα λίγο παραπάνω, εν πάση περιπτώσει είναι όλο μαζί…

Δώσατε κάποια στοιχεία;

Κάποιοι προσπάθησαν και με τη συμπεριφορά τους να κάνουν όχι μόνο αυτό, αλλά και αλλά πράγματα.

Εσείς αυτή τη στιγμή αισθάνεστε απειλούμενος και εκβιαζόμενος;

Όχι, δεν αισθάνομαι, δεν το γνωρίζω αν έχει τελειώσει,  αλλά πιστεύω ότι έχουν τελειώσει όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι σε απόλυτο συγχρονισμό με τους βουλευτές, με όλους τους βουλευτές πλην του κυρίου Φλώρου, που έχει αποστασιοποιηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παίζει ρόλο σε όλα αυτά;

Θα σας το πει η κυρία εισαγγελέας τι πόρισμα θα βγάλει.

Θα κινηθεί αναλόγως η εισαγγελέας

Πλέον, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την πλευρά της αφού μελετήσει και αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης του προέδρου των Σπαρτιατών θα αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες της στο πλαίσιο αυτής της έρευνας που αφορά πρωτίστως και θέματα συνταγματικής τάξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό