16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στέρεψε από αλκοολούχα ποτά η Ζανζιβάρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρωτοφανή έλλειψη αντιμετωπίζουν τα νησιά της Ζανζιβάρης, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Αφρικής, καθώς εδώ και λίγες ημέρες αντιμετωπίζουν έλλειψη σε αλκοόλ γεγονός που απειλεί τον τουρισμό της χώρας.

Γνωστά για τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες και την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά, τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού είναι δημοφιλή στους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 90% των εσόδων του αρχιπελάγους της Τανζανίας βασίζεται στον τουρισμό. Ωστόσο, οι τιμές της μπύρας έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 100% μετά τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού από μια ξαφνική αλλαγή εισαγωγέων.

Σύμφωνα με το BBC, ο υπουργός Τουρισμού των νησιών παραιτήθηκε πρόσφατα επικαλούμενος κακές συνθήκες εργασίας. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν συνδέσει την παραίτησή του με τα ζητήματα με τις προμήθειες αλκοόλ.

Πέρυσι, η Ζανζιβάρη κατατάχθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Αφρική. Αλλά οι ξενοδόχοι προειδοποιούν τώρα ότι τα προβλήματα με την παροχή αλκοόλ μπορεί να κάνουν το νησί να χάσουν την τουριστική τους λάμψη. Πολλά ξενοδοχεία αναγκάζονται πλέον να σερβίρουν μόνο αναψυκτικά και οι ντόπιοι αναφέρουν ότι πρέπει να μεταβούν στην κύρια πόλη, την Stone Town, προκειμένου να προμηθευθούν αλκοόλ.

Εστιατόρια που βασίζονται στην πώληση μπύρας και θαλασσινών έχουν πληγεί σοβαρά. «Μας λείπει η μπύρα στο μπαρ και έχω απλώς ένα απόθεμα αναψυκτικών», είπε στο BBC ιδιοκτήτης εστιατορίου. «Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση. Είναι η τουριστική περίοδος τώρα, έχει πολύ ζέστη και αυτοί οι τουρίστες χρειάζονται χαρά, χρειάζονται παγωμένη μπύρα σε αυτές τις παραλίες».

Ένας Αμερικανός τουρίστας από την πλευρά του ανέφερε: «Λατρεύω τη Ζανζιβάρη και τις παραλίες της. Οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί και η μόνη πρόκληση που νιώθω τώρα είναι ότι δεν μπορώ να πιώ αλκοόλ. Θέλω να έχω οινοπνευματώδη ποτά όπως για παράδειγμα ουίσκι, αλλά το ξενοδοχείο δεν είχε απόθεμα. Αντίθετα με συμβούλεψαν να το παραγγείλω από το Stone Town».

Σημειώνεται ότι, η τοπική παρασκευή αλκοόλ απαγορεύεται στη Ζανζιβάρη, ο πληθυσμός της οποίας είναι σε μεγάλο βαθμό μουσουλμάνοι.

Το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ που πωλείται στα νησιά προέρχεται από την ηπειρωτική Τανζανία, ενώ ένα μέρος εισάγεται από τη Νότια Αφρική. Η έλλειψη στις αρχές του τρέχοντος έτους ξεκίνησε όταν η επιτροπή ελέγχου ποτών της Ζανζιβάρης καθυστέρησε την ανανέωση των αδειών για τους τρεις βασικούς εισαγωγείς. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δεν ανανεώθηκαν οι άδειες των τριών εταιρειών, που προμήθευαν αλκοόλ στο νησί για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Υπάρχει έλλειψη αλκοόλ στη Ζανζιβάρη και έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρχές για την κατάσταση στον τουριστικό τομέα», δήλωσε στο BBC ο Ραχίμ Μπαρούκ, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επενδύσεων της Ζανζιβάρης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό