16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στέλιος Κούλογλου: Θέλει διαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί η αποχώρηση Τσίπρα «ήταν απαραίτητη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για διπλή ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου. «Πρέπει να λήξει το δυνατόν συντομότερο το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μιλώντας στην στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Το βασικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η προϊστορία και οι ικανότητες κυβερνητικής διαχείρισης», εξήγησε για τα χαρακτηριστικά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας», υπογράμμισε.

«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, με επεξεργασμένες προτάσεις», απάντησε σε ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσεγγίσει ορισμένες κοινωνικές ομάδες. «Ολα τα κόμματα της Αριστεράς έχουν απομακρυνθεί από τις ανάγκες του κόσμου», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανεκκινήσει χρειάζεται κάποιες πάρα πολύ μεγάλες συμβολικές κινήσεις που να συμβολίζουν ότι χρειάζεται ριζική ανατροπή στον τρόπο λειτουργίας μέχρι τώρα, στη νοοτροπία, στα πάντα. Μόνο έτσι μπορεί να ξαναβρεί τη θέση του και αυτή είναι μία πρόταση που θα συμβόλιζε ότι υπάρχει κάτι απολύτως καινούριο», πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου.

«Το έργο ανασυγκρότησης είναι τιτάνιο άρα θέλουμε δύο ανθρώπους να εισπράττουν και τη δυσφορία και τα πυρά. Θα μπορούσαν να μοιράσουν τους ρόλους και εκ των προτέρων να πουν ότι αν γίνουν κυβέρνηση ο ένας θα είναι πρόεδρος και η άλλη αντιπρόεδρος ή ανάποδα», συμπλήρωσε.

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και η αποχώρηση Τσίπρα

Παράλληλα σημείωσε ότι το κόμμα είχε «πρόβλημα αξιοπιστίας λόγω του 2015» και έπρεπε να κινείται σε πραγματικά δεδομένα.

«Έπρεπε να γίνουν πράγματα πολύ απλά και ουσιαστικά και έπρεπε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».

«Υπήρχε μία δυσφορία και μία συνεχής αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, ακόμα και από εταιρείες που δεν ήταν ύποπτες για πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο ίδιος αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεωρίες συνωμοσίας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για ένα κλίμα «γενικευμένου στρουθοκαμηλισμού». «Ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαζε το κεφάλι στην άμμο και δεν έβλεπε την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιο και για να υπερασπίσει την ιστορία και την υστεροφημία του και για τον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει κάποια στιγμή να φύγει από τον μπαμπά Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό