17.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πόσο άρρωστος είναι ο βασιλιάς Κάρολος; Γιατί ξεσκονίζουν τα σχέδια…κηδείας;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκ προκαλούν δημοσιεύματα για την υγεία του βασιλιά Κάρολου σύμφωνα με τα οποία ο μονάρχης φέρεται να μην τα πηγαίνει καλά εν μέσω μάχης με τον καρκίνο — τόσο πολύ, μάλιστα, που οι βοηθοί του προφανώς ξεσκονίζουν τα σχέδια της κηδείας του και τα ενημερώνουν τακτικά.

Η Daily Beast δημοσίευσε την Πέμπτη μια ιστορία σύμφωνα με την οποία η υγεία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας είναι σε άσχημο επίπεδο ενώ συνεχίζει τις συνεχείς θεραπείες για τον καρκίνο του. Κι εδώ ξεκινάει το μυστήριο. Το μόνο πράγμα που έχει πει το Παλάτι είναι ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη… αλλά είναι απροσδιόριστο.

Ενώ ο βασιλιάς το τελευταίο διάστημα μετά τη διάγνωσή του εμφανίζεται υγιής και εύρωστος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πραγματικότητα στο παρασκήνιο είναι διαφορετική και δύσκολη. Μιλώντας σε φίλους του βασιλιά τις τελευταίες εβδομάδες για την υγεία του, η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι ένα χαμήλωμα της φωνής κατά μισή οκτάβα περίπου, ακολουθούμενο από τη ζοφερή, κουραστική διαπίστωση: «Δεν είναι καλά».

Αυτό που ο δημοσιογράφος Τομ Σάικς λέει ότι ακούει από φίλους του Βασιλιά τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η κατάσταση «δεν είναι καλή». Στην πραγματικότητα, είναι προφανώς τόσο άσχημα… που -σύμφωνα με το δημοσίευμα- λέγεται ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενημερώνουν τα σχέδια κηδείας του Καρόλου σε τακτική βάση αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία Menai Bridge και όπως σημειώνεται αν αυτό αληθεύει ο Κάρολος είναι πραγματικά γενναίος αφού κάνει τεράστια προσπάθεια να δείχνει διαφορετικό πρόσωπο.

Επιπλέον ένα έγγραφο που εξετάζει τι πήγε καλά μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισσάβετ και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πεθάνει ένας μονάρχης—ένα είδος « διδάγματα» που διασταυρώνεται με μια κάρτα αποτελεσμάτων, η πιο απόκρυφη κριτική των επιχειρήσεων—κυκλοφορεί στο Whitehall.

Ένας ανώνυμος μυστικός της Βασιλικής φέρεται να προσθέτει σε αυτήν την αναφορά: «Φυσικά είναι αποφασισμένος να νικήσει την ασθένεια και τα ρίχνουν όλα σε αυτό. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί στη βρετανική κοινωνία».

Ακούγεται ότι όλοι απλώς προετοιμάζονται για το χειρότερο, και ελπίζουν για το καλύτερο … και είναι επιμελείς για όλα στο ενδιάμεσο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό