14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στάχτη μία πανάκριβη Mercedes-AMG One

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού καθυστέρησε για αρκετά χρόνια λόγω εμποδίων στην ανάπτυξη, η AMG One μπήκε τελικά στην παραγωγή τον Αύγουστο του 2022. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 275 μονάδων, αλλά μάλλον θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα ακόμα, καθώς υπήρξε η πρώτη ολική καταστροφή.
Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα The Sun, στην οποία η Mercedes δήλωσε ότι ερευνά ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μπαταρία ήταν ο ένοχος, αλλά άλλοι ισχυρίζονται ότι η φωτιά ξεκίνησε στην πραγματικότητα από τα φρένα του φορτηγού που μετέφερε το hypercar της γερμανικής εταιρίας.
Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η AMG One δεν κινούνταν με τη δική της δύναμη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, και ότι βρισκόταν πάνω σε κλειστό ρυμουλκούμενο.
Το φλεγόμενο περιστατικό συνέβη στις 17 Μαΐου γύρω στις 5 π.μ. στον αυτοκινητόδρομο M6 στο Staffordshire. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά ήταν πολύ αργά, καθώς το AMG One είχε ήδη καεί ολοσχερώς.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο εξαιρετικά πολύπλοκος κινητήρας συναρμολογείται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Mercedes-AMG High Performance Powertrains, όπου κατασκευάζονται και οι κινητήρες της F1.
Η τελική συναρμολόγηση γίνεται στο Coventry σε μια ειδική εγκατάσταση στην οποία η Mercedes συνεργάζεται με την Multimatic. Η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης δοκιμή του αυτοκινήτου σε κοντινή πίστα για να πάρει τη σφραγίδα έγκρισης από έναν εργοστασιακό οδηγό δοκιμών.
Μόλις συμβεί αυτό, το όχημα καλύπτεται με ειδική προστασία για την μεταφορά με κλειστό φορτηγό στα κεντρικά γραφεία της Mercedes-AMG στο Affalterbach, όπου πραγματοποιείται η παράδοση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό