17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σουηδία: Επανεξετάζει την άδεια παραμονής ενός Ιρακινού που έκαψε το Κοράνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο άνδρας έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου τον περασμένο μήνα έξω από το κεντρικό τζαμί της Στοκχόλμης – Αραβικές χώρες και Τουρκία είχαν αντιδράσει έντονα

Η σουηδική υπηρεσία μετανάστευσης ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι επανεξετάζει την άδεια παραμονής ενός Ιρακινού πρόσφυγα ο οποίος έχει καταστρέψει επανειλημμένα αντίγραφα του Κορανίου στη Στοκχόλμη τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες έχουν αναστατώσει τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

Ο άνδρας έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου τον περασμένο μήνα έξω από το κεντρικό τζαμί της Στοκχόλμης, διαδήλωσε μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία τον Ιούλιο, όπου είπε ότι θα έκαιγε το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, αλλά δεν το έκανε.

Η υπηρεσία μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει το καθεστώς μετανάστευσης του, αφού έλαβε πληροφορίες από τις σουηδικές αρχές που αιτιολόγησαν την επανεξέταση του καθεστώτος παραμονής του στη Σουηδία. 

“Είναι ένα νομοθετικό μέτρο που λαμβάνεται όταν η σουηδική υπηρεσία μετανάστευσης λαμβάνει τέτοιες πληροφορίες και είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για την έκβαση της υπόθεσης”, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας στο Reuters, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάστε περαιτέρω λόγω εμπιστευτικότητας.

Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, ο άνδρας έχει προσωρινή άδεια παραμονής στη Σουηδία που πρόκειται να λήξει το 2024.

Αραβικές χώρες και Τουρκία είχαν αντιδράσει έντονα, με την Άγκυρα να ζητεί από τη Στοκχόλμη να λάβει μέτρα στο πλαίσιο και της ένταξής της στο ΝΑΤΟ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό