23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σοκάρει η Ειρήνη Νικολοπούλου: «Απολύθηκα γιατί δεν υπέκυψα σε σεξουαλική παρενόχληση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ειρήνη Νικολοπούλου το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4». Η γνωστή δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε δεχτεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση από πρόσωπα που ήταν σε διευθυντικές θέσεις.

«Τότε η δημοσιογραφία ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Σιγά σιγά ξεκινήσαμε να μπαίνουμε και οι γυναίκες και τώρα μπορεί και να υπερτερούμε. Με έβλεπαν ως γυναίκα, μου έκαναν σεξιστικά σχόλια μέχρι και για το δερμάτινο παντελονάκι.… Έχω φάει μεγάλη κακοποίηση σεξουαλική και παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ήταν μέρος μια καταστροφικής εμπειρίας, έτσι έφυγα από τις εφημερίδες, με πάρα πολύ κλάμα, με πάρα πολύ στενοχώρια. Όταν έσκασε το metoo χάρηκα πάρα πολύ γιατί όλο αυτό το έχω ζήσει», είπε αρχικά η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Με κολλούσαν στον τοίχο, πήγαινα Πρωτομαγιά και έβλεπα ότι δεν δούλευε κανείς, απλά ήθελε ο διευθυντής να είμαστε μόνοι. Στο τέλος απολύθηκα επειδή δεν υπέκυψα σε αυτά που μου ζητούσαν. Όταν το είπα μου είπαν “έτσι είναι τα πράγματα”.

Όταν έφερνα παγκόσμιες αποκλειστικότητες αλλά δεν έπαιρναν τη θέση που έπρεπε… Από το τσίρκο στη ζούγκλα!

Το κοριτσάκι έπρεπε να παίξει το λιοντάρι για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα, τον συνάδελφο που έβλεπε ότι έχει να κάνει με μια μορφωμένη και ήθελε να της κόψει το λαρύγγι για να προχωρήσει εκείνος και όχι να συμπράξει».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό