21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκληροί δίσκοι με γραφένιο αποθηκεύουν δεκαπλάσια δεδομένα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γραφένιο τείνει να γίνει το… άγιο δισκοπότηρο της τεχνολογίας, επηρεάζοντας ακόμα και τον τρόπο λειτουργίας των σκληρών δίσκων. Εκτός από αύξηση του αποθηκευτικού χώρου θα μπορούσε να κάνει τους δίσκους των υπολογιστών πολύ πιο ανθεκτικούς.

Η θερμική αντοχή του γραφενίου είναι πολύ υψηλή, κάτι που επιτρέπει στην εφαρμογή της τεχνολογίας HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording). Αυτό σημαίνει ότι όταν θερμαίνεται μία τέτοια επιφάνεια θα μπορεί να αποθηκεύει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων. Η διάταξη αυτή μπορεί να προσφέρει χωρητικότητα έως και 10 Terrabytes ανά τετραγωνική ίντσα, γεγονός που υπολογίζεται ότι δεκαπλασιάζει τη χωρητικότητα ενός σκληρού δίσκου.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι με τη διάταξη αυτή υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή υλικών, γεγονός που καθιστά πιο αξιόπιστους τους σκληρούς δίσκους με γραφένιο. Η τριβή είναι λιγότερη και η όλη λειτουργία κάνει τους συγκεκριμένους σκληρούς δίσκους μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική απέναντι στους SSD.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό