18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο στην Αγγλία – Διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι δύο μέτρα εκτός περιοχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουμε δει ουκ ολίγα εξόφθαλμα διαιτητικά σφάλματα ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαίρου, όμως αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (10/04) ήταν ανήκουστο.

Στο πλαίσιο της 42ης αγωνιστικής της Championship, της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γουέστ Μπρομ και την Ρόδεραμ καταλόγισε ένα πέναλτι που μόνο θύελλα αντιδράσεων θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρέφερι Έλντρινγκχαμ έδειξε την άσπρη βούλα κατόπι επαφής της μπάλας με το χέρι του Πετιέρ, παίκτη των φιλοξενούμενων. Το παράδοξο της υπόθεσης αφορά το γεγονός πως η παράβαση δεν έγινε εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά πολύ έξω από αυτήν, σε απόσταση των δύο μέτρων. Μια συνθήκη η οποία δεν χρειάζεται καν επανεξέταση, πόσω μάλλον χρήση VAR, αφού φαίνεται με γυμνό μάτι από… χιλιόμετρα.

Ωστόσο το πέναλτι καταλογίστηκε, ενώ μέχρι και οι παίκτες της Γουέστ Μπρομ απέκτησαν μια αμήχανη στάση για το πέναλτι που κέρδισαν και το οποίο ωστόσο εκτέλεσαν δίχως δισταγμό για να ανοίξουν το σκορ στο 45+1′ χάρη στο γκολ του Τόμας-Ασάντε που ήταν και αυτός που κέρδισε το… «πέναλτι». Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη της ομάδας του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γιαν Εμβιλά επικρατώντας εν τέλει με 2-0.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα αφού επισκιάστηκε από αυτή την αδιανόητη φάση, όπου όμοιά της δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος σε αυτό το επίπεδο, μιας και η Championship Αγγλίας θεωρείται από τις πλέον κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία του κόσμου, όσον αφορά τις Β’ κατηγορίες πρωταθλημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό