23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Σημαντική η ηγεσία της Ελλάδας στην περιοχή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις συναντήσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως συνομίλησε με τον Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και -μεταξύ άλλων- προσπάθησε να φέρει Ελλάδα και Τουρκία πιο κοντά.

Επίσης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως εποικοδομητικές τις συναντήσεις που είχε και στις δυο χώρες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συμμαχική σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Τέλος, δήλωσε ότι συζήτησε στην Τουρκία για τα τελικά βήματα σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τις ερχόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και τη βοήθειά της Αθήνας προς την Ουκρανία και των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό και τον πόλεμο στη Γάζα είπε πως «εστιάζουμε κυρίως στην αποτροπή της εξάπλωσης της σύγκρουσης στη Γάζα. Αναζητούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μεγιστοποιήσουμε την προστασία των αμάχων στη Γάζα. Η Τουρκία έχει προετοιμαστεί να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις που έχει με κρίσιμους παράγοντες στην περιοχή για να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι χώρες στην περιοχή χρησιμοποιούν τους δεσμούς και τις σχέσεις που διατηρούν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα δούμε μια κλιμάκωση.

Είναι πολύ σημαντικό οι Ισραηλινοί να έχουν ασφάλεια στο βόρειο τμήμα της χώρας τους. Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν θέλει να υπάρξει κλιμάκωση, αλλά πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό