16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε “λίγους μήνες” η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2017 η Mercedes αποχαιρέτησε οριστικά την V12 G-Class παρουσιάζοντας την G65 Final Edition. Πριν από μερικούς μήνες, αποχαιρέτησε και τον V8 στις μη-AMG εκδόσεις παρουσιάζοντας την G500 Final Edition. Οι εποχές έχουν αλλάξει και ενώ ήδη γνωρίζαμε ότι η G-Class είναι ένας… δεινόσαυρος της αυτοκίνησης η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ακόμα και αυτή θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα λανσάροντας μία έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων “χτυπάει” διαφορετικά.

Η Mercedes-Benz θα εμπλουτίσει την γκάμα του εμβληματικού εκτός δρόμου οχήματος με την αμιγώς ηλεκτρική EQG και αν το τελευταίο… νέο επί του θέματος ήταν το ομώνυμο πρωτότυπο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από δύο χρόνια, η γερμανική εταιρία επανέρχεται δηλώνοντας ότι η έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής G-Class θα παρουσιαστεί “μερικούς μήνες” ή με άλλα λόγια, στις αρχές του 2024!

Η εταιρία εξακολουθεί να μην παρέχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφορία για τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να καλύψουμε αυτό το κενό με κάποιες βάσιμες εικασίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όπως για παράδειγμα ότι η EQG θα επωφελείται από ένα setup με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό που εξασφαλίζει κορυφαίο έλεγχο της πρόσφυσης, torque vectoring και κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Όσο για τις μπαταρίες, σίγουρα θα υπάρχουν επιλογές αλλά στην κορυφή της λίστας θα βρίσκεται η μπαταρία νέας τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής πυκνότητας της εταιρίας – έστω και αν αυτή η λύση θα είναι διαθέσιμη γύρω στο 2025. Φυσικά, θα υπάρχουν και τα ανάλογα modes οδήγησης ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι η ηλεκτρική G-Class θα μπορεί να περιστραφεί στο σημείο που βρίσκεται με την λεγόμενη “G-Turn”. Σε λίγο καιρό ελπίζουμε ότι θα ξέρουμε περισσότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό