24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε καλό δρόμο η ανάρρωση της Κέιτ:Τι δείχνουν οι εύστοχες εμφανίσεις του Ουίλιαμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον βρίσκεται σε καλό δρόμο, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να στέλνει ένα μήνυμα «επιστροφής στην κανονικότητα» στον κόσμο, δήλωσε ένας ειδικός σε θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ και ο μεγαλύτερος του γιος Πρίγκιπας Τζορτζ παρακολούθησαν μαζί έναν αγώνα της Άστον Βίλα στην πρώτη τους δημόσια έξοδο μετά την ανακοίνωση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εθεάθη να χαμογελά και να χειροκροτεί στις θέσεις των επισήμων του Villa Park στο Μπέρμιγχαμ μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Τζορτζ φόρεσε ένα κασκόλ της Άστον Βίλα ενώ πατέρας και γιος πανηγύρισαν με έκδηλο ενθουσιασμό για τη νίκη με 2-1 του αγαπημένου τους ποδοσφαιρικού συλλόγου επί της Λιλ στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης διανομής τροφίμων Surplus to Supper στο Σάρεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Εκεί συμμετείχε στην ετοιμασία και τη φόρτωση των πακέτων με τα τρόφιμα που διανέμει σε απόρους η οργάνωση.

Ευδιάθετος και χαμογελαστός ο 41χρονος πρίγκιπας χαιρέτισε και έκανε ερωτήσεις στους εθελοντές της οργάνωσης, ενώ ένα μικρό πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή με σκοπό να εκφράσουν τις ευχές τους για ανάρρωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Τι σηματοδοτούν οι συχνές εμφανίσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα Richard Fitzwilliams οι «εύστοχες» αυτές εμφανίσεις αποδεικνύουν ότι η βασιλική οικογένεια βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, είπε: «Η βασιλική οικογένεια συνειδητοποιεί ότι κάθε τι που κάνουν στέλνει ένα μήνυμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν ήταν απλώς θέμα εμφάνισης με τον πρίγκιπα Τζορτζ σε μια ευχάριστη περίσταση. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι η κατάσταση εξομαλύνεται – στο βαθμό που αυτό ήταν λογικό να αναμένεται»

Σε σχέση με την απουσία της πριγκίπισσας ο ίδιος έμμεσα την χαρακτήρισε αναμενόμενη, εξηγώντας ότι προέχει η ανάρρωση της και ότι και η ίδια έχει αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό.

«Αν η Κέιτ ήταν εκεί, θα ήταν φανταστικό, αλλά κανείς δεν το περίμενε αυτό. Ο κόσμος δεν θα το περίμενε αυτό μετά το βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, το οποίο νομίζω ότι είναι ότι πιο γενναίο έχει γίνει ποτέ για ένα θέμα υγείας από δημόσιο πρόσωπο στη Βρετανία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα για να μείνει στο πλευρό της Κέιτ και να φροντίζει τα τρία τους παιδιά.

Παράλληλα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έχουν επίσης συσπειρωθεί γύρω από τη νύφη τους, ενώ λέγεται ότι η βασίλισσα συχνά επισκέπτεται την Κειτ. Η ίδια στέκεται «βράχος» και συνεχίζει να εκτελεί όλα τα βασιλικά της καθήκοντα, ενώ παρευρέθηκε και σε πολλές εκδηλώσεις μόνη της, αφού προέτρεψε τον Κάρολο να αναρρώσει.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Fitzwilliams δήλωσε ότι η εμφάνιση του Γουίλιαμ την Πέμπτη (19/4) στο φιλανθρωπικό ίδρυμα διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ, έστειλε το μήνυμα ότι ο ίδιος και η Κέιτ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να αναλάβουν ξανά τα βασιλικά τους καθήκοντα.

«Γνωρίζουμε ότι ο Γουίλιαμ θα επιστρέψει σύντομα στα βασιλικά καθήκοντα. Η βασιλική οικογένεια προφανώς τον χρειάζεται. Αυτή ήταν μια σημαντική εμφάνιση, απλώς με την έννοια ότι ήταν αυτό που θα αποκαλούσε κανείς φυσιολογικό. Προφανώς, με τη βασιλική οικογένεια πολύ λίγα πράγματα είναι πραγματικά φυσιολογικά αυτή τη στιγμή. Είναι σαφές ότι φροντίζει τα παιδιά στο μέτρο του δυνατού. Θέλω να πω, είναι ένα βάρος που έχει ο Γουίλιαμ».

Ο Fitzwilliams πρόσθεσε «Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε ότι δεν είναι όλα φυσιολογικά, και ξέρουμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Εκείνος και η Κέιτ είναι συνδεδεμένοι με περίπου 50 ιδρύματα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει αυτό το τεράστιο κύρος όταν κάποιος από τους δύο συνδέεται με ένα συγκεκριμένο ίδρυμα ή σκοπό. Οι δημοσκοπήσεις έχουν καταστήσει απολύτως σαφές πού βρίσκεται η δημόσια υποστήριξη και το γεγονός ότι χαίρουν τόσο μεγάλης εκτίμησης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό