23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σε αυτήν την έδρα θα διεξαχθεί το Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έμαθε αντίπαλο στη φάση των «16» του Conference League και κληρώθηκε απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μία ομάδα με πολλούς ταλαντούχους παίκτες, έναν σούπερ σταρ, μία καλή προϊστορία απέναντι στους Πειραιώτες αλλά και ένα τεράστιο «ερωτηματικό» όσον αφορά την έδρα της, εν καιρώ του πολέμου στο Ισραήλ.

Το τελευταίο, πάντως, «απαντήθηκε», καθώς η UEFA με σχετική της ενημέρωση γνωστοποίησε πως ο επαναληπτικός με τυπικά γηπεδούχο την Μακάμπι, θα διεξαχθεί στη Σερβία και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα. Οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν εκεί για δεύτερη φορά φέτος, αφού είχαν αντιμετωπίσει τη σέρβικη ομάδα στη φάση των ομίλων. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 7 Μαρτίου 2024 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο επαναληπτικός είναι μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 του μήνα.

Το παρελθόν με τον Ολυμπιακό και ο «εκτελεστής» Ζάχαβι

Από τις πιθανές αντιπάλους που θα μπορούσε να είχε κληρωθεί ο Ολυμπιακός, αναμφίβολα οι Ισραηλινοί δεν αποτελούν «φόβητρο». Εντούτοις, πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο και να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Βέβαια, στην τελευταία τους συνάντηση η πρόκριση πήγε στους Ισραηλινούς.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέταξε έξω τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League το 2010, σε έναν αποκλεισμό στα εκτός έδρας γκολ που άνοιξε τον δρόμο στον Ερνέστο Βαλβέρδε να έρθει στον Πειραιά. Η ομάδα του Ρόμπι Κιν, πρώην παίκτη της Τότεναμ και της Λίβερπουλ, βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της χώρας της, στην ισοβαθμία μαζί με την Μακάμπι Χάιφα. Σκοράρει με μεγάλη άνεση γκολ και είναι αρκετά καλά στημένη αμυντικά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το μεγάλο της «όπλο» είναι ο Έραν Ζάχαβι, ο οποίος μετράει φέτος 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κι αυτός έχει… προϊστορία με τον Ολυμπιακό. Ο Ισραηλινός φορ είχε αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» το 2021 στη φάση των «32» του Europa League, όταν και αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν. Η ολλανδική ομάδα είχε αποκλειστεί με συνολικό σκορ 5-4, αλλά ο Ζάχαβι είχε σκοράρει και τα 4 γκολ της PSV!

Στην Ευρώπη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δείχνει μία μεγαλύτερη… αφέλεια, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεχόταν αρκετά εύκολα γκολ και στους ομίλους του Conference League, όπου ήταν μαζί με Γάνδη, Ζόρια Λουχάνσκ και Μπρέινταμπλικ. Από εκεί τερμάτισε 1η και έτσι προκρίθηκε απευθείας στη φάση των «16», όπως έκανε και ο ΠΑΟΚ στον δικό του όμιλο.

Η χρηματιστηριακή της αξία βάσει του Transfermarkt αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, την στιγμή που του Ολυμπιακού ξεπερνάει τα 115 εκατ. ευρώ! Σαφώς, τα χρήματα δεν… παίζουν μπάλα, όμως, οι Πειραιώτες είναι δεδομένο πως διαθέτουν το πιο ποιοτικό ρόστερ. Αυτό, βέβαια, που μετράει σε τέτοιες διπλές αναμετρήσεις σε νοκ-άουτ φάση, είναι απλά σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι δύο ομάδες σε αυτά τα 180 (ή ίσως και περισσότερα) αγωνιστικά λεπτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό