18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σενάρια αποχώρησης του Ανιέλι από την «Γιούβε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην «επόμενη μέρα» της Γιουβέντους και ιδιαίτερα του προέδρου της Αντρέα Ανιέλι, έχει στραφεί το ενδιαφέρον, μετά το «ναυάγιο» της ESL.

Την Τετάρτη (21/04) ο «ισχυρός άνδρας» των «μπιανκονέρι» με συνέντευξή του στο Reuters ανέφερε ότι το project ήταν αδύνατο να προχωρήσει, από τη στιγμή που αποχώρησαν και οι 6 ομάδες της Premier League, αφήνοντας τον 45χρονο επιχειρηματία σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Ανιέλι παραιτήθηκε από την προεδρία της ECA (European Club Association) την περασμένη Κυριακή (18/04), μετά την ανακοίνωση της European Super League και κατηγορήθηκε ως «ψεύτης» απ’ τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Από τότε δέχτηκε έντονη κριτική, όχι μόνο από τον Σλοβένο παράγοντα, αλλά και από αρκετούς προέδρους της Serie A, καθώς και από μεγάλο μέρος των οπαδών της «Γιουβε» μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη στην Ιταλία έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η όλη αποτυχημένη διαδικασία με την ESL να φέρει άμεσα εξελίξεις και στην προεδρία της Γιουβέντους, αν και ο Ανιέλι στην τελευταία του ομιλία προς το ποδοσφαιρικό τμήμα επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει ν΄ αποχωρήσει.

Την Πέμπτη (22/04) η «Gazzetta dello Sport» έκανε λόγο για έναν «πλήρως απομονωμένο Ανιέλι εντός κι εκτός Ιταλίας», ενώ έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες για πιθανούς διαδόχους του στην προεδρία της «Μεγάλης Κυρίας».

Τα ονόματα των Αλεσάντρο Νάσι, αντιπροέδρου της «Exor» η οποία έχει το 63,8% των μετοχών των «μπιανκονέρι», της Εβελίνα Κριστιλίν –πρόσφατα εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου της FIFA- και του Μαρσέλο Λίπι έχουν δει το «φως της δημοσιότητας».

Η Γιουβέντους μέχρι στιγμής δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για την επικείμενη αποχώρηση του Ανιέλι, ενώ η «Tuttosport» απ’ την πλευρά της έγραψε ότι δεν κινδυνεύει η θέση του.

Στον αντίποδα, η «Corriere dello Sport» είπε ότι «οι σχέσεις του Ανιέλι με τη FIFA και την UEFA, βρίσκονται στο χειρότερο σημείο».

Μέσα σ’ όλο αυτό το πολύ δύσκολο διοικητικό περιβάλλον, η Γιουβέντους καλείται να εξισορροπήσει και τα οικονομικά της, καθώς σημείωσε ρεκόρ ζημιών 113,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 και το χρέος της είχε «απογειωθεί» στα 357,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων απ’ την πανδημία του κορονοϊού.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό