17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο πριν την σύνοδο ΕΕ-Ουκρανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία την ώρα που αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να συναντήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε αρχικά στην ουκρανική πρωτεύουσα, κι έπειτα επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα.

«Κρίσιμοι» οι επόμενοι έξι μήνες

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε την Πέμπτη ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών εκτιμά ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι «κρίσιμοι» για την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να αποκρούσει την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στο έδαφός της που άρχισε πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

 Η σύνοδος ΕΕ- Ουκρανίας

Η Ουκρανία φιλοξενεί σήμερα μια ιστορική σύνοδο κορυφής καθώς προσπαθεί να επιταχύνει την προσπάθειά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει θέσει αυτό που αποκάλεσε «φιλόδοξο στόχο» να ενταχθεί στην ΕΕ σε δύο χρόνια. Ωστόσο, αρκετά κράτη μέλη έχουν προειδοποιήσει ότι πρέπει να γίνει σαφές στο Κίεβο ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό.

Στο Κίεβο βρίσκονται δεκαέξι Ευρωπαίοι Επίτροποι για να συναντηθούν με την ουκρανική κυβέρνηση.  Φτάνοντας χθες στην πόλη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Αναλυτικά, μεταξύ των Επιτρόπων που συνοδεύουν την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στην επίσκεψη αυτή στο Κίεβο (2-3 Φεβρουαρίου) είναι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων Ζοζέπ Μπορέλ, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Αντιπρόεδρος για την ψηφιακή εποχή Μάργκρετ Βεστάγκερ, ο Αντιπρόεδρος για την Οικονομία Βλάντις Ντομπρόβσκις, ο Αντιπρόεδρος Διοργανικών Σχέσεων Μάρος Σέφκοβιτς, η Αντιπρόεδρος για τη διαφάνεια Βέρα Γιούροβα, ο Επίτροπος για την απασχόληση Νικολά Σμιτ, ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλονι, ο Επίτροπος για τη Γεωργία Γιάνους Βιτζιεγκόβσκι, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνς Λέναρτσιτς, ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι, ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Βιργίνιους Σινκεβίσιους και η Επίτροπος για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Μάιρεντ ΜακΓκίνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό