17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σβιτολίνα: «Η WTA μας άφησε να φοβόμαστε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην διαπίστωση ότι οι Ουκρανές τενίστριες δεν έχουν αρκετή υποστήριξη από την WTA,προχώρησε η Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Ελίνα Σβιτολίνα επιτέθηκε στην WTA λέγοντας πως ολιγόρησε στον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση με τις Ουκρανές τενίστριες.

Με αφορμή την κρίση πανικού της Τσουρένκο στο Ιντιαν Γουέλς, η Σβιτολίνα που επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στην ενεργό δράση μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, τόνισε ότι η γυναικεία ομοσπονδία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τις προστατέψει.

«Φοβόμαστε, νιώθουμε άδειοι. Αυτό που συμβαίνει στην Λέσια είναι πολύ λυπηρό. Οι άνθρωποι που δεν το έχουν βιώσει, δεν μπορούν πραγματικά να καταλάβουν πώς είναι να μην έχεις σπίτι, να μην νιώθεις ασφάλεια πουθενά, να έχεις οικογένεια στην Ουκρανία, κάτω από τις βόμβες και να ξέρεις ότι οι πόλεις της Ουκρανίας καταστρέφονται. Είναι φόβος και μεγάλο κενό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «L’ Equipe», η Σβιτολίνα.

«Η WTA έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα, πολύ περισσότερα, σε πολλά θέματα. Τώρα είναι πολύ αργά. Υπήρξαν πολλά δελτία Τύπου και πολλές συνεντεύξεις. Ηταν άχρηστα», πρόσθεσε.Οσο για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν κανονικά οι Ρωσίδες τενίστριες στο Παρίσι, η Σβιτολίνα σχολίασε: «Δεν το σκέφτομαι. Εναπόκειται στην Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ουκρανική Επιτροπή να το σκεφτούν και να κάνουν την επιλογή τους. Η δουλειά μου, ως παίκτρια, είναι να προετοιμάζομαι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό