18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς κατασκευάζει η Dyson (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενα από τα ρομπότ της Dyson που μπορεί να πλένει τα πιάτα.

Η Dyson είναι γνωστή για τις τεχνολογίες που αναπτύσσει στον τομέα του καθαρισμού με ηλεκτρικές σκούπες έχοντας δημιουργήσει και ορισμένα ρομποτικά μοντέλα. Σε συνέδριο ρομποτικής  που πραγματοποιείται στη Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ η Dyson ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας μιας σειράς από ρομπότ που θα εκτελούν οικιακές εργασίες. Κάποια από αυτά τα ρομπότ θα καθαρίζουν τα δωμάτια από διάφορα αντικείμενα που έχουν πέσει κάτω. Στα παιδικά δωμάτια μάλιστα τα ρομπότ δεν θα απομακρύνουν απλά τα αντικείμενα που βρίσκονται στο πάτωμα αλλά θα τοποθετούν τα παιχνίδια στα κουτιά τους. Άλλα ρομπότ θα έχουν δυνατότητες καθαρισμού επίπλων ενώ άλλα θα μπορούν να πλένουν τα πιάτα.

DYSON

Ενα από τα ρομπότ που κατασκευάζει η Dyson μπορεί να καθαρίζει έπιπλα.

«Έχει πολύ μέλλον ο τομέας δημιουργίας ρομπότ που θα εκτελούν διάφορες καθημερινές δουλειές βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Είμαι γονέας και ξοδεύω πολλές ώρες κάθε μέρα να καθαρίζω το σπίτι από όσα κάνουν εκεί τα παιδιά» αναφέρει ο Τζεικ Ντάισον, επικεφαλής μηχανικός της Ντάισον.

Για τον σκοπό αυτό η Dyson θα προσλάβει άμεσα 250 μηχανικούς και σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 700 την προσεχή πενταετία.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό