16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ρατσιστικό αμόκ από πρώην συνεργάτη του Ομπάμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «ξέσπασμα» ενός Αμερικανού πολιτικού, του πρώην μέλους της κυβέρνησης Ομπάμα, Στιούαρτ Σέλντοβιτς, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να επιτίθεται με ρατσιστική ρητορική σε υπαίθριο πωλητή στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, συνελήφθη την Τετάρτη (22/11), ενώ του απαγγέλθηκε κατηγορία για έγκλημα μίσους, με το θύμα να αναμένεται να καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, ο Στιούαρτ Σέλντοβιτς φαίνεται να επιτίθεται με ακραίους χαρακτηρισμούς ενάντια στον πωλητή φαγητού, Μοχάμεντ Χουσεΐν.

«Βίαζες την κόρη σου όπως ο προφήτης Μωάμεθ;» ακούγεται να ρωτάει τον άντρα, κατηγορώντας τον ως «τρομοκράτη» που «απολαμβάνει να σκοτώνει μικρά παιδιά», την ώρα που ο πωλητής τον παρακαλά να φύγει και να τον αφήσει ήσυχο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ ο πωλητής κατηγορεί τον πρώην πολιτικό πως τον απείλησε με ακύρωση της βίζας του.

Όπως σημείωσε ο 24χρονος Χουσεΐν ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. «Ναι, βέβαια θα τον μηνύσω», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Θέλουμε να τον μηνύσουμε για παρενόχληση και δηλώσεις μίσους. Αυτά τα θεωρώ εκφράσεις μίσους, όχι ελευθερία έκφρασης», δήλωσε, από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του 24χρονου, Ισλάμ Μουσταφά.

Ο Στιούαρτ Σέλντοβιτς συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης χθες, Τετάρτη, και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για προκλητική παρενόχληση, έγκλημα μίσους, και παρακολούθηση.

«Πώς γίνεται να μιλά με τέτοιο μίσος για τη θρησκεία και την εθνικότητα ένας πρώην πολιτικός; Ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα το έκανε ποτέ, αλλά κάποιος με εξουσία και κύρος δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι σε έναν 24χρονο που τον παρακαλά να τον αφήσει ήσυχο», κατέληξε ο Μουσταφά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό