18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε ο Αμπ. Καμαρά, καταδίκασαν ΟΦΗ και ΠΣΑΠΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά κατήγγειλε πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στη διάρκεια του αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

«Χθες (σ.σ. 16/12), όταν έγινα αλλαγή, δέχθηκα ρατσιστική επίθεση και με έφτυσαν κάποιοι άνθρωποι. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στη μάχη κατά του ρατσισμού», έγραψε ο Αφρικανός επιθετικός.

Ο Καμαρά έγινε αλλαγή στο 81ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Μάνο, ενώ μικρο-ένταση παρατηρήθηκε και μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στη φυσούνα των αποδυτηρίων.

Κάνοντας αναδημοσίευση την ανάρτηση του Καμαρά, η ΠΑΕ Άρης θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στον ποδοσφαιριστή της.

«Αμπουμπακάρ Καμαρά είμαστε δίπλα σου! Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού… Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στα γήπεδα απ’ όπου κι αν προέρχεται και πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εναντίον του…», ανέφερε το μήνυμα της ΠΑΕ Άρης.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής (17/12), με αφορμή την καταγγελία του Καμαρά, τονίζοντας πως το γήπεδό της έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού.

«Ένα γήπεδο στο… πόδι για να χειροκροτήσει τον Μπαντού Εντιαγέ, τη στιγμή της αλλαγής του. Μια εικόνα που μεταφέρθηκε σε κάθε σπίτι μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Μια ομάδα κι ένα γήπεδο που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε πιθανό τρόπο ότι καταδικάζουν οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού.

Ήμασταν, είμαστε και πάντα θα είμαστε αντίθετοι χωρίς το παραμικρό “…αλλά”. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το ποδόσφαιρο ενώνει κι εμείς μόνο αυτό το ποδόσφαιρο πρεσβεύουμε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Θέση στο θέμα πήρε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιστριών, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, όπου έγραψε:

«Ρατσιστές ακούστε το καλά, η θέση σας δεν είναι στα γήπεδα αλλά στα σκουπίδια. Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο και ευρύτερα την κοινωνία που οραματιζόμαστε για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό