16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πώς το Apple Car μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της βιομηχανίας αυτοκινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο μήνα, η Apple αποφάσισε να σταματήσει το project για την κατασκευή του Apple Car, μετά από εργασίες δέκα ετών και ξόδεμα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mark Gurman του Bloomberg, στην τελευταία του ενημερωτική στήλη Power On, περιγράφει πως θα ήταν αυτό το όχημα, αποκαλύπτοντας ένα καταπληκτικό όχημα που θα άλλαζε το παιχνίδι στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, το 2020, η σχεδίαση που επεξεργαζόταν η Apple για το αυτόνομο αυτοκίνητό της έμοιαζε με το στρογγυλεμένο όχημα Canoo Lifestyle Vehicle. Πρόκειται για ένα φορτηγό που φαίνεται το ίδιο μπροστά και πίσω, προκειμένου να φαίνεται ότι πάντα κινείται προς τα εμπρός. Η ίδια πηγή αναφέρει πως δεν έμοιαζε με κανένα άλλο όχημα μαζικής παραγωγής εκείνη την εποχή και σχεδιάστηκε για πλήρη αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Αν και στο εσωτερικό άλλαξε ο σχεδιασμός ορισμένες φορές, η εμφάνιση ήταν μινιμαλιστική με καθίσματα που έμοιαζαν με εκείνα σε λιμουζίνα ή ιδιωτικό τζετ. Ήταν έτσι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες.

Ορισμένες εκδόσεις του εσωτερικού διέθεταν μια μεγάλη τηλεόραση στο κέντρο για προβολή βίντεο και συνομιλιών μέσω βίντεο FaceTime. Από την οροφή του οχήματος, πολλές οθόνες μεγέθους iPad έδιναν στους επιβάτες πρόσβαση σε ορισμένα χειριστήρια και ένα ειδικό σύστημα κλιματισμού έσπρωχνε τον αέρα κατά μήκος των πλευρών του εσωτερικού αντί να τον φυσά ακριβώς στα πρόσωπα των επιβατών.

VW 2017

Δύο πιο παλιά σχέδια του αυτοκινήτου ήταν αφενός ένα που έμοιαζε με το μικρό λεωφορείο Volkswagen της δεκαετίας του 1950 και αφετέρου έμοιαζε με το πρωτότυπο Volkswagen ID Buzz του 2017 πριν η VW επιδείξει την ιδέα της. Το άλλο σχέδιο, αυτό που έμοιαζε με το Canoo Lifestyle Vehicle, είχε ενθουσιάσει τον CEO Tim Cook και τον COO Jeff Williams.

VW microbus

Αλλά η πιο πρόσφατη σχεδίαση περιελάμβανε επίσης μια λιγότερο φιλόδοξη αυτονομία Επιπέδου 2 που ανάγκασε την Apple να προσθέσει τιμόνι και πεντάλ. Οι συρόμενες πόρτες βαν αντικαταστάθηκαν από gull-wing πόρτες.

Παρά όλα αυτά,  η Apple θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα μέχρι την κυκλοφορία, τα σχέδια αυτά να μην προχωρούσαν και το τελικό προϊόν να ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό