24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πώς να εντοπίσω κοριούς στο σπίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν αναρωτιέσαι «πώς να εντοπίσω κοριούς στο σπίτι μου», τότε βρίσκεται στο σωστό άρθρο!

Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο μάθημα, αλλά η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείς να προλάβεις τους κοριούς -και να τους εντοπίσεις- μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο, χρήμα και άγχος, οπότε είναι σημαντικό να διαβάσεις προσεκτικά αυτό το άρθρο.

Εξάλλου, οι κοριοί θα επιλέξουν οποιοδήποτε σπίτι, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό ή συντηρημένο είναι. Και σου υπενθυμίζουμε ότι οι κοριοί είναι αιμοβόρα έντομα και επειδή τους αρέσει να μένουν κοντά στην πηγή της τροφής τους -που είμαστε εμείς, δυστυχώς- συνήθως φωλιάζουν σε κουβέρτες, μαξιλάρια και στρώματα.

Ωστόσο, βρίσκουν καταφύγιο και σε άλλα σκοτεινά μέρη και έπιπλα, όπως συσκευές, βιβλιοθήκες, ντουλάπια, πολυθρόνες, καναπέδες και χαλιά. Επομένως, είναι σημαντικό να ξέρεις πως να αποφύγεις την είσοδό τους στο σπίτι του.

Από πού έρχονται οι κοριοί;

Τα τελευταία χρόνια, οι μολύνσεις από κοριούς έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου. Η Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) αναφέρει μια σειρά από αιτίες για την αύξηση στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτές είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο, η έλλειψη γνώσεων σχετικά με την πρόληψη των μολύνσεων, η αυξημένη αντίσταση στα φυτοφάρμακα αλλά και η αναποτελεσματική καταπολέμηση των παρασίτων. Οι μολύνσεις από κοριούς συχνά εισάγονται στα σπίτια μέσω:

ΑποσκευώνΑγορών από δεύτερο χέριΓειτονικά σπίτιαΠώς ξέρεις αν έχεις κοριούς στο σπίτι σου;

Είτε πρόκειται για το σπίτι σου είτε όχι, μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρήσεις αν έχουν εγκατασταθεί κοριοί. Συχνά, οι άνθρωποι παρατηρούν τα τσιμπήματα των κοριών στο δέρμα τους. Επίσης, είναι πιθανό, αν και ασυνήθιστο, να εντοπίσεις κοριούς που βρίσκονται σε αναζήτηση γεύματος και περιφέρονται ελεύθερα στο πάτωμα ή στους τοίχους. Μάλιστα, σε περίπτωση ακραίας προσβολής, μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη μια πικρή, δυσάρεστη οσμή στο χώρο.

Σε γενικές γραμμές, ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσεις έναν κοριό είναι να τον βρεις στις κρυψώνες του. Εάν υποψιάζεσαι πιθανή προσβολή, έλεγξε τα κρεβάτια, τα έπιπλα, τους διακόπτες φωτισμού και τον χώρο στους τοίχους γύρω από το κρεβάτι σου. Εκτός από τους ίδιους τους κοριούς, πιθανότατα θα δεις μαύρα περιττώματα και κόκκινα-καφετιά αποβαλλόμενα κελύφη.

Εάν υποψιάζεσαι προσβολή από κοριούς, αλλά δεν έχεις βρει φωλιά, μια επαγγελματική εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων μπορεί να βοηθήσει να προσδιορίσεις εάν έχεις πράγματι πρόβλημα με κοριούς.

Πώς να αποτρέψεις την είσοδο των κοριών στο σπίτι σου

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους κοριούς είναι να φροντίσεις να μην βρεθούν ποτέ στον δρόμο σου εξαρχής. Δεδομένου ότι συχνά βρίσκονται σε αποσκευές ή μεταχειρισμένα αγαθά, λάβε υπόψη σου αυτές τις συμβουλές όταν ταξιδεύεις ή αγοράζεις vintage αντικείμενα.

Στο ταξίδι

Όταν ταξιδεύεις, να ελέγχεις πάντα το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο μένεις για πιθανή μόλυνση. Έλεγξε τις γωνίες, τις πτυχές και την κάτω πλευρά του στρώματος και αναζήτησε τόσο τους κοριούς όσο και μικρές κηλίδες αίματος, οι οποίες μπορεί να υποδεικνύουν την παρουσία τους. Για να αποφύγεις να πάρεις μαζί σου στο σπίτι κοριούς, κράτησε τη βαλίτσα σου κλειστή και αν είναι δυνατόν μην την τοποθετείς πάνω στο κρεβάτι.

Μόλις επιστρέψεις σπίτι σου, μη ξεχάσεις να σκουπίσεις την βαλίτσα σου και να πλύνεις όλα τα ρούχα και τα υφάσματα που βρέθηκαν σε αυτή.

Αν υποψιάζεσαι ότι το ξενοδοχείο είχε κοριούς, μετέφερε τα ρούχα σου σε κλειστή σακούλα στη βαλίτσα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα απευθείας στο πλυντήριο και πλύνε τα με ζεστό νερό.

Μπορείς επίσης να αδειάσεις πρώτα τη βαλίτσα πάνω από την μπανιέρα. Τότε, ίσως μπορέσεις να εντοπίσεις τα έντομα με κόκκινο-καφέ χρώμα σε λευκό φόντο.

Κοριοί: Πόσο επικίνδυνο για την υγεία σου είναι το τσίμπημά τους

Στο σπίτι

Εάν έχεις αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο, έλεγξε το σχολαστικά μόλις φτάσεις στο σπίτι, αν όχι νωρίτερα. Ένας μεγεθυντικός φακός μπορεί να βοηθήσει να εντοπίσεις τους κοριούς. Τα μεταχειρισμένα αντικείμενα πρέπει πάντα να καθαρίζονται πριν φορεθούν ή χρησιμοποιηθούν και τα υφάσματα πρέπει να πλένονται σε όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό.

Κι αν δω κοριούς στο σπίτι μου;

Να θυμάσαι ότι οι κοριοί μπορεί να μπουν στο σπίτι σου χωρίς δική σου υπαιτιότητα, ειδικά αν ζεις σε πολυκατοικία. Αν δεις κοριούς, είναι συνήθως καλύτερο να καλέσεις έναν επαγγελματία, αφού αν επιχειρήσεις να να τους εξοντώσεις μόνη σου, υπάρχει κίνδυνος να μην απαλλαγείς από όλα τα έντομα, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό ο πληθυσμός τους να ανακάμψει ξανά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό