15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ψητό καλαμπόκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόλυτη συνταγή για το viral σνακ του TikTok.

Το ψητό καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο γευστικά και δημοφιλή σνακ την περίοδο του καλοκαιριού. Η γλυκιά γεύση τους απογειώνει τον ουρανίσκο μας και μας θυμίζει τα ανέμελα, παιδικά μας χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα οικονομικό αφού 3 καλαμπόκια στοιχίζουν περίπου 4 ευρώ και μπορείς να τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μια νέα παραλλαγή του ψητού καλαμποκιού κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στο TikTok, με ολοένα και περισσότερους χρήστες να δοκιμάζουν την viral συνταγή.

Γλυκιά απόλαυση με 100 θερμίδες! 4 γλυκά που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι

Η απόλυτη συνταγή για ψητό καλαμπόκι

Υλικά: 4 καλαμπόκια2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Γα τη σάλτσα Chipotle¼ φλιτζάνι μαγιονέζα¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος3 κουταλιές της σούπας σάλτσα adobo1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμΑλάτι

Σαν toppings:½ φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί cotija¼ φλιτζανιού τριμμένο κόλιαντρο2 lime κομμένα στα τέσσερα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω κάθετα τη φέτα του καλαμποκιού στη μέση. Στη συνέχεια, κάνουμε ξανά το ίδιο πράγμα, ουσιαστικά κόβοντας το καλαμπόκι σε λωρίδες.

Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο, ανακατεύουμετα υλικά της σάλτσας chipotle. τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο. Την ίδια ώρα σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το λάδι, τη σκόνη τσίλι και το θαλασσινό αλάτι.

Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το μείγμα από λάδι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, μετά από 20 λεπτά και μετά τα ψήνουμε για 5 ακόμη λεπτά (με την ένδειξη grill) μέχρι το καλαμπόκι να ροδίσει. Σερβίρουμε το καλαμπόκι με τη σάλτσα chipotle, το θρυμματισμένο τυρί, τον κόλιαντρο και το lime. Καλή απόλαυση.

https://www.instagram.com/p/CekEno1osw1Τα οφέλη του καλαμποκιού για τον οργανισμό

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και λιπαρά. Ένα καλαμπόκι μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου 99 θερμίδες, 3,4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 21 γραμμάρια υδατάνθρακες, 4,5 γραμμάρια ζάχαρης, 2,4 γραμμάρια φυτικών ινών και 1,5 γραμμάρια λιπαρών.

Το καλαμπόκι βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας που προκαλείται από την ανεπάρκεια βιταμινών. Το καλαμπόκι έχει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό σιδήρου, το οποίο είναι ένα από τα βασικά μέταλλα που χρειάζονται για να σχηματιστούν νέα ερυθρά αιμοσφαίρια.

κεντρικής: unsplash.com



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό